Εχει πάρει… φόρα και δεν σταματάει πουθενά ο Στέφανος Τσιτσιπάς! Ο Ελληνας τενίστας με επική ανατροπή κέρδισε με 2-1 σετ τον Γερμανό Γιαν Λέναρντ Στρουφ και προκρίθηκε στα ημιτελικά του τουρνουά που διεξάγεται στο Ντουμπάι.

Ο 21χρονος βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο όταν έχασε το πρώτο σετ με 6-4, αλλά με αντεπίθεση διαρκείας έφερε τα πάνω κάτω και με 6-4, 6-4 πήρε τα δύο επόμενα σετ και μαζί το εισιτήριο για την τελική 4άδα, όπου θα αντιμετωπίσει τον Ντάνιελ Εβανς.

Ο Βρετανός νίκησε τον Ρώσο, Αντρέι Ρούμπλεφ με 2-0 σετ και θα βρεθεί στον δρόμο του Στέφανου για πρώτη φορά. Ο Ελληνας τενίστας απέναντι στον Στρουφ πέτυχε την 7η σερί νίκη του στο τουρ, καθώς την προηγούμενη εβδομάδα είχε κατακτήσει τον τίτλο στη Μασσαλία.

Παράλληλα, πέρασε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στα ημιτελικά του Ντουμπάι, όπου πέρσι είχε φτάσει μέχρι τον τελικό. Εκεί είχε ηττηθεί από τον Ρότζερ Φέντερερ, ο οποίος φέτος δεν λαμβάνει μέρος λόγω τραυματισμού.

Η εικόνα του αγώνα:

Στο πρώτο σετ έγινε ένα μεγάλο ντέρμπι, με τους δύο τενίστες να κρατούν τα σερβίς τους μέχρι το 10ο γκέιμ. Ο Στέφανος σέρβιρε για να ισοφαρίσει σε 5-5, αλλά ο Γερμανός με μπρέικ έκανε το 6-4 και το 1-0 στα σετ.

Ο τρόπος που έχασε το πρώτο σετ πείσμωσε τον Τσιτσιπά, ο οποίος στο δεύτερο σετ μπήκε δυνατά και έκανε μπρέικ μόλις στο πρώτο σέρβις γκέιμ του Στρουφ.

Ο Στέφανος προηγήθηκε με 2-0 και στη συνέχεια κρατώντας το σερβίς του έκανε το 6-4. Μάλιστα, στο 10ο γκέιμ ο Ελληνας τενίστας έσβησε δύο μπρέικ πόιντ του Γερμανού.

Στο τρίτο ο Στέφανος μπήκε δυνατά και είχε τέσσερα μπρέικ πόιντς, τα οποία ωστόσο δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί.

Οι δύο τενίστες κράτησαν τα σερβίς τους και στο 4-4 ο συμπατριώτης μας έκανε το καθοριστικό μπρέικ.

Εσπασε το σερβίς του Γερμανού για το 5-4 και στη συνέχεια σέρβιρε σωστά για το 6-4 και τη μεγάλη νίκη με 2-1 σετ, μετά από 2 ώρες και 22 λεπτά.