Το θέμα τον δανεικών ποδοσφαιριστών αποτελεί μείζον ζήτημα στην Ελλάδα αλλά και σε ολόκληρο το ποδοσφαιρικό στερέωμα με την FIFA να βάζει πλέον «φρένο» στους ανεξέλεγκτους δανεισμούς.

Σε συνεδρίαση που έλαβε χώρα στη Ζυρίχη την Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου η παγκόσμια ποδοσφαιρική ομοσπονδία αποφάσισε το σταδιακό περιορισμό της παραχώρησης ποδοσφαιριστών από 22 ετών και άνω.

Η πρόταση περιλαμβάνει μια μεταβατική περίοδο, όπου από τη σεζόν 2020-21 ο αριθμός των δανεικών παικτών που θα μπορεί να δώσει μία ομάδα θα είναι μάξιμουμ 8 ενώ το όριο θα πάει στους 6 από τη σεζόν 2022-23. Παράλληλα θα υπάρχει κι ένα ανώτατο όριο τριών δανεισμών ανάμεσα σε δύο ομάδες.

Η κορυφαία αρχή του ποδοσφαίρου παγκοσμίως, γνωστοποίησε ακόμη πως προτίθεται να δημιουργήσει ένα νέο σύστημα που θα αντικαταστήσει τα «τροφεία εκπαίδευσης», προκειμένου να διασφαλίσει πως οι σύλλογοι ανά τον κόσμο θα λαμβάνουν ένα πολύ πιο δίκαιο κομμάτι της… πίτας, όταν οι παίκτες που αναπτύσσουν στις ακαδημίες τους, θα αποχωρούν σε νεαρή ηλικία και θα εμπλέκονται ακολούθως σε πολύ πιο «ακριβές» μεταγραφές στην καριέρα τους.