Σαρωτική η Μπάγερν Μονάχου στο Λονδίνο, διέλυσε με 3-0 την Τσέλσι και αγκάλιασε την πρόκριση στα προημιτελικά του Champions League – Τρομερό παιχνίδι από τον Γκνάμπρι, που σκόραρε τα δύο πρώτα γκολ της ομάδας του, δύο ασίστ και γκολ ο Λεβαντόφσκι!

Σε παράσταση για ένα ρόλο μετέτρεψε η Μπάγερν Μονάχου το παιχνίδι με την Τσέλσι στο Λονδίνο για τη φάση των «16» του Champions League.

Οι Γερμανοί του Χανς-Ντίτερ Φλικ κυριάρχησαν στον αγωνιστικό χώρο του «Στάμφορντ Μπριτζ» και με πρωταγωνιστές τους Γκάμπρι και Λεβαντόφσκι επικράτησε με 3-0, μετατρέποντας σε διαδικαστικού χαρακτήρα τον επαναληπτικό του Μονάχου (18/3).

Οι φιλοξενούμενοι εκμεταλλεύτηκαν τα κενά των Μπλε και με χαρακτηριστική άνεση έφτασαν στη μεγάλη νίκη, που τους δίνει από απόψε ουσιαστικά την πρόκριση στα προημιτελικά της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης. Μια εντυπωσιακή εμφάνιση για την Μπάγερν και μια απογοητευτική για την Τσέλσι.

Ναι μεν, αλλά…

Η Μπάγερν Μονάχου έδειξε από την αρχή τις «άγριες» διαθέσεις της και στο 11’ έφτασε κοντά στο 1-0. Οι Κομάν-Μίλερ συνεργάστηκαν άψογα, ο πρώτος σούταρε δυνατά από το ύψος της μεγάλης περιοχής, όμως, η μπάλα πέρασε ελάχιστα δίπλα από αριστερό δοκάρι της εστίας του Καμπαγέρο. Τέσσερα λεπτά αργότερα οι Γερμανοί απείλησαν ξανά, αυτή τη φορά με τον Λεβαντόφσκι. Ο Αλκάνταρα έκανε την μπαλιά στην πλάτη της άμυνας της Τσέλσι, ο Πολωνός στράικερ έκανε το βολέ, αλλά ο πορτιέρο των γηπεδούχων απέκρουσε δύσκολα σε κόρνερ.

Λίγο πριν τη συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα η Μπάγερν έφτασε δύο φορές με αξιώσεις στα καρέ των Μπλε. Στο 28’ ο Μίλερ έκανε την κάθετη πάσα στον Λεβαντόφσκι, αυτός βγήκε τετ α τετ με τον Καμπαγέρο, αλλά το… τσίμπημά του δεν ήταν ικανό για να κερδίσει τον Αργεντινό τερματοφύλακα. Στο επόμενο λεπτό ο Μίλερ βρήκε χώρο σούταρε, αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα από τα δοκάρια του Λατινοαμερικάνου. Στο 35’ η ομάδα του Φλικ είχε δοκάρι με τον Μίλερ.

Ο Γκνάμπρι έκανε τη σέντρα, ο διεθνής άσος πήρε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι. Η Τσέλσι γλίτωσε από το… σφυροκόπημα και στο 43’ παραλίγο να σκοράρει κόντρα στη ροή του αγώνα. Ο Μάρκος Αλόνσο «άδειασε» τον Παβάρ, έκανε το διαγώνιο σουτ, αλλά ο Νόιερ έπεσε και έδιωξε. Ετσι, το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με το σκορ κολλημένο στο 0-0.

Βαυαρική… καταιγίδα

Το ίδιο έργο συνεχίστηκε και στο δεύτερο μέρος, με την Μπάγερν Μονάχου όμως να είναι πιο αποτελεσματική και να φτάνει σε τρία γκολ. Στο 51’ ο Γκνάμπρι βρήκε τον Λεβαντόφσκι μέσα στην περιοχή, ο Πολωνός γύρισε στο ύψος του πέναλτι στον συμπαίκτη του και αυτός με ωραίο πλασέ σκόραρε για το 1-0 των Βαυαρών.

Τρία λεπτά αργότερα οι φιλοξενούμενοι σκόραραν ξανά και πάλι με τον Γκνάμπρι. Ο διεθνής εξτρέμ άλλαξε ωραία την μπάλα με τον Λεβαντόφσκι και με άψογο διαγώνιο τελείωμα με το αριστερό νίκησε τον Καμπαγέρο για το 2-0 της Μπάγερν. Το νερό είχε μπει πλέον στο αυλάκι, με τους Γερμανούς στο 76’ να φτάνουν στο 3-0. Ο Ντέιβις άδειασε τους Μάουντ και Ζορζίνιο, πέρασε τον Κρίστινσον και έδωσε πάρε-βάλε στον Λεβαντόφσκι, ο οποίος σαν σε προπόνηση έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 3-0.

Στο 84’ η Τσέλσι μάλιστα έμεινε με δέκα παίκτες, μετά την αποβολή του Αλόνσο για χτύπημα στον Λεβαντόφσκι. Αρχικά, ο Ισπανός είδε την κίτρινη κάρτα, αλλά μετά τη χρήση του VAR ο διαιτητής τον απέβαλε με κόκκινη.

Οι Μπλε είχαν αποδεχθεί την μοίρα τους, με την Μπάγερν να περνάει… αέρα από το Λονδίνο και να αγκαλιάζει από το πρώτο ματς την πρόκριση για τους «8» του Champions League.

Οι συνθέσεις:

ΤΣΕΛΣΙ: Καμπαγέρο, Ρίντιγκερ, Αθπιλικουέτα (73’ Πέδρο), Αλόνσο, Κρίστενσεν, Τζέιμς, Κόβασιτς, Ζορζίνιο, Μπάρκλεϊ (61’ Γουίλιαν), Μάουντ, Ζιρού (61’ Έιμπραχαμ)

ΜΠΑΓΕΡΝ: Νόιερ, Παβάρ, Αλάμπα, Ντέιβις, Μπόατενγκ, Κίμιχ, Τιάγκο (90’ Γκορέτσκα), Γκνάμπρι (85’ Τολισό), Κομάν (66’ Κοουτίνιο), Μίλερ, Λεβαντόφσκι