Το εξαιρετικό όνομα που έχτισε ο Καρλίτος στην Πολωνία ήταν αυτό που του έφερε ένα μεγάλο συμβόλαιο στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, αλλά αυτό το συμβόλαιο λύθηκε σύντομα.

Και ο Παναθηναϊκός το εκμεταλλεύτηκε, έκλεισε τον παίκτη με συνοπτικές διαδικασίες από τον Γενάρη για το καλοκαίρι (είχε ήδη αγωνιστεί φέτος σε δύο ομάδες), με τον Ισπανό να προπονείται από τον Γενάρη με την ομάδα και να… αδημονεί για το καλοκαίρι, προκειμένου να μπει σε επίσημες υποχρεώσεις.

Όπως διαβάσατε νωρίτερα, ο Παναθηναϊκός δέχτηκε μια μεγάλη πρόταση για τον δανεισμό του ποδοσφαιριστή από χώρα η οποία βρίσκεται σε διαφορετική αγωνιστική περίοδο από την Ευρώπη και έχει ανοιχτή τη μεταγραφική της περίοδο. Συγκεκριμένα, η πρόταση ήταν από την Κίνα, αφορούσε δανεισμό έως τον Αύγουστο και τα χρήματα που έδιναν οι Κινέζοι για «ενοίκιο» ήταν πολλά.

Πληροφορίες αναφέρουν πως η πρόταση της κινέζικης ομάδας ξεπερνούσε το μισό εκατομμύριο ευρώ προκειμένου να δανειστούν τον Καρλίτος, με τον Παναθηναϊκό να είναι εξαρχής αρνητικός στο ενδεχόμενο να παραχωρήσει τον ποδοσφαιριστή, αλλά να αφήνει σε εκείνον την τελική επιλογή.

Ο Ισπανός, ωστόσο, είπε πως θέλει να αφοσιωθεί στον Παναθηναϊκό, να συνεχίσει τις προπονήσεις με την ομάδα και να εγκλιματιστεί ακόμα περισσότερο σε αυτή, ώστε το καλοκαίρι να είναι πανέτοιμος για την προετοιμασία και τις επίσημες υποχρεώσεις της ομάδας.

Φυσικά, στη σκέψη του Καρλίτος υπήρχε και ο Κορονοϊός, ο οποίος έχει εξαπλωθεί πλέον σε 33 χώρες παγκοσμίως, ωστόσο όλα ξεκίνησαν από την Κίνα. Οι άνθρωποι του κινέζικου συλλόγου διαβεβαίωσαν, πάντως, τους ανθρώπους του Παναθηναϊκού πως δε θα υπάρχει το παραμικρό πρόβλημα, λέγοντας τους μάλιστα πως κανείς από τους παίκτες που βρίσκονται ήδη στην ομάδα δεν έχει δείξει τάσεις φυγής.

Το θέμα, όμως, έκλεισε γρήγορα, με τον Καρλίτος να απορρίπτει την πρόταση και να δηλώνει ανυπόμονος να περάσει ο καιρός και να μπει στις επίσημες υποχρεώσεις της ομάδας.