Την εξαιρετική κατάσταση στην οποία βρίσκεται τον τελευταίο καιρό πιστοποίησε απέναντι στον Αλεξάντερ Μπούμπλικ ο Στέφανος Τσιτσιπάς. Ο Έλληνας τενίστας επικράτησε με 2-0 σετ (7-6 [1], 6-4) του Καζάκου και προκρίθηκε στους «8» του τουρνουά του Ντουμπάι.

Στο πρώτο σετ οι τενίστες άλλες φορές ευκολότερα και άλλες πιο δύσκολα κρατούσαν το σερβίς τους. Έτσι οδηγηθήκαμε στο τάι μπρέικ, όπου ο Έλληνας τενίστας ήταν ασταμάτητος, επέτρεψε στον Μπούμπλικ να πάρει μόνο έναν πόντο και κατέκτησε το σετ με 7-6.

Στο δεύτερο σετ ο Τσιτσιπάς έφτασε κοντά στο να κάνει μπρέικ στο 1ο και το 5ο γκέιμ του σετ, κράτησε με δυσκολία το σερβίς του στο 8ο γκέιμ και πέτυχε τελικά το μπρέικ στο 9ο γκέιμ του σετ. Στο επόμενο γκέιμ του ματς διατήρησε το σερβίς του και «έκλεισε» το ματς.

Αυτή ήταν η δεύτερη νίκη του Τσιτσιπά επί του Μπούμπλικ μέσα σε 5 μέρες (σ.σ. ο Στέφανος είχε επικρατήσει στον ημιτελικό του τουρνουά της Μασσαλίας), ενώ στον επόμενο γύρο θα αντιμετωπίσει το νικητή του ζευγαριού Στρουφ – Μπασιλασβίλι στον επόμενο γύρο.