Για τα μέτρα που έχουν ληφθεί από την ιταλική κυβέρνηση και από το υπουργείο Υγείας λόγω των κρουσμάτων κοονοϊού στη χώρα, μίλησε  η πρόεδρος της ελληνικής κοινότητας στο Μιλάνο Σοφία Ζαφειροπούλου.

Όπως ανέφερε η κ. Ζαφειροπούλου, το ελληνικό σχολείο και το σχολείο της ελληνικής κοινότητας στο Μιλάνο έχουν κλείσει για προληπτικούς λόγους, όπως επίσης κλειστά παραμένουν θέατρα, κινηματογράφοι, μουσεία και η Σκάλα του Μιλάνο. Πρόσθεσε ότι εστιατόρια, ταβέρνες, φαρμακεία, νοσοκομεία και σούπερ μάρκετ είναι ανοιχτά.

Σε ερώτηση στο ΘΕΜΑ 104,6 για την ελληνική κοινότητα στο Μιλάνο, η κ Ζαφειροπούλου είπε ότι δεν υπάρχει κάποια αναφορά κρούσματος και πρόσθεσε ότι χτες συνάδελφος της, Ιταλός δερματολόγος παρουσίασε τον ιό. Ο συνάδελφός της βρισκόταν σε συνέδριο στην Ελλάδα, έπειτα πήγε στη Γερμανία και επέστρεψε στην Ιταλία.

Δίνοντας περισσότερες πληροφορίες για το συγκεκριμένο περιστατικό, η κ. Ζαφειροπούλου είπε πως ο συνάδελφος της νοσηλεύεται από χτες, είναι καλά αλλά παρακολουθείται και αυτή τη στιγμή πραγματοποιείται εξέταση και στους υπόλοιπους συναδέλφους που ήταν μαζί του, ουσιαστικά δηλαδή σε όλη τη δερματολογική κλινική του Μιλάνο, όπως ανέφερε η ίδια.