Σε ένα ματς «ο θάνατός σου η ζωή μου» ο Παναιτωλικός ήταν αυτός που πήρε την υπερπολύτιμη νίκη με 1-0 κόντρα στον Πανιώνιο χάρη στην εκπληκτική γκολάρα του Φάρλεϊ Ρόσα στο 53′. Στο +7 από τους κυανέρυθρους πλέον οι Αγρινιώτες που αποκτούν τεράστιο πλεονέκτημα ενόψει των πλέι άουτ και τη θέση που οδηγεί στο μπαράζ. Το μόνο πλέον που μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα είναι πιθανός υποβιβασμός της Ξάνθης που θα στείλει τον Πανιώνιο στο μπαράζ και τον Παναιτωλικό σε απευθείας παραμονή ως 12ο στη βαθμολογία.

Στο ματς, οι γηπεδούχοι ήταν η καλύτερη ομάδα στο παιχνίδι, έχοντας την κατοχή (έφτασε μέχρι και το 71%) αλλά και τις περισσότερες ευκαιρίες στο παιχνίδι και δίκαια έφτασαν στην πολύ μεγάλη νίκη. Μουνιέ στο 42′ και Ντάουντα στο 45′ έχασαν σπουδαίες ευκαιρίες να κάνουν το 1-0 για τον Παναιτωλικό αλλά ο Κότνικ είπε «όχι» και τις δύο φορές.

Η λύση για τους Αγρινιώτες ήρθε τελικά με το ξεκίνημα του δεύτερου μέρους. Ο Ρόσα έπιασε ένα απίθανο σουτ έξω από την περιοχή και νίκησε τον Κότνικ για το 1-0 στο 53′. Ντάλσιο και Ντάουντα έχασαν δύο σημαντικές ευκαιρίες μέσα σε ένα λεπτό (64′ και 65′) και δέκα λεπτά μετά ο Παναιτωλικός κέρδισε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Σταυρόπουλου στον Ρόσα. Ύστερα από χρήση του VAR όμως ο Φωτιάδης πήρε πίσω την αρχική του απόφαση.

Στα επόμενα λεπτά κυριάρχησε η δύναμη και η ένταση, ο Κόρμπος είδε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα και αποβλήθηκε στις καθυστερήσεις με τον Παναιτωλικό να παίρνει τελικά την σπουδαία νίκη.

Παναιτωλικός (Μάκης Χάβος): Κνετ, Μαρσιάλ, Μάλης, Μάρτιν, Ντάλσιο, Μουνιέ(90+3′ Μπαΐροβιτς), Αλβάρες(83′ Ταχάρ), Ρόσα(86′ Ντουάρτε), Ντάουντα, Λιάβας, Ντίας.

Πανιώνιος (Δημήτρης Κοροπούλης): Κότνικ, Ντομίνγκες, Σταυρόπουλος, Σαραμαντάς, Οικονομίδης(63′ Παπανικολάου), Κόρμπος, Τσιλούλης(83′ Ρέτσος), Ρέντζας, Γρίβας(56′ Καμαρά), Εμμανουηλίδης, Αραμπούλι.