Λεπτομέρειες σχετικά με την επιχείρηση σύλληψης του «τοξοβόλου του Συντάγματος», μαζί με ακόμα δύο άτομα, έδωσε στη δημοσιότητα η Ελληνική Αστυνομία.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ, οι αρχές προχώρησαν στη σύλληψη ενός 32χρονου, ο οποίος είχε συλληφθεί στο παρελθόν με τόξο σε διαδήλωση, μια 28χρονη συνεργάτης της Πόλας Ρούπα του «Επαναστατικού Αγώνα», που είχε συλληφθεί μαζί της πριν από τρία χρόνια σε επιχείρηση που έγινε στην Ηλιούπολη και τον Άγιο Δημήτριο και μια 26χρονη, φίλη του 32χρονου.

Και οι τρεις μέσα στο αυτοκίνητο φορούσαν γάντια, κρατούσαν όπλα με σφαίρες είχαν ασύρματο συντονισμένο σε κανάλι της ΕΛ.ΑΣ, ενώ η αστυνομία ακινητοποίησε το όχημα εν κινήσει.

Εκτός των άλλων στο όχημα βρέθηκαν πολλά ρούχα με νούμερα που δεν αντιστοιχούν στους τρεις και εκτιμάται ότι υπάρχουν και άλλα μέλη

Ερευνάται ως πολύ πιθανόν ενδεχόμενο ότι ετοίμαζαν χτύπημα, ίσως ληστεία.

Το προφίλ των συλληφθέντων

Ο 32χρονος είχε καταδικαστεί το 2015 σε κάθειρξη 13 ετών για συμμετοχή σε ένοπλη συμπλοκή με αστυνομικούς στην Πεύκη, έχει κατηγορηθεί για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» και για τη διπλή ληστεία σε τράπεζες στο Βελβεντό Κοζάνης και απέδρασε από τις αγροτικές φυλακές της Τίρυνθας.

Η 28χρονη είχε αφεθεί ελεύθερη λόγω παρέλευσης του 18μήνου από τη σύλληψή της, με περιοριστικούς όρους, αλλά εξαφανίστηκε κατά τη διάρκεια της δίκης της τον Ιούνιο του 2019.

Από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία συνεχίζονται οι έρευνες, προκειμένου να διευκρινιστούν οι δραστηριότητες των συλληφθέντων, καθώς και αν εμπλέκονται σε έκνομες ενέργειες που έχουν πραγματοποιηθεί τον τελευταίο καιρό.

Ποιος είναι ο «τοξοβόλος»

Υπενθυμίζεται ότι  συλληφθείς «τοξοβόλος» του Συντάγματος είχε κατηγορηθεί για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς», για συνέργεια στη διπλή ληστεία τραπεζών στο Βελβεντό Κοζάνης και εξέτιε ποινή 13 ετών στις αγροτικές φυλακές, μετά την καταδίκη του, το 2015, για την ένοπλη συμπλοκή με αστυνομικούς στην Πεύκη.

Απέκτησε το προσωνύμιο «Τοξοβόλος του Συντάγματος» από τον Φεβρουάριο του 2011: Τότε είχε σηκώσει το τόξο του για να ρίξει εναντίον διμοιρίας των ΜΑΤ, στη διάρκεια επεισοδίων.

Συνελήφθη, ασκήθηκε σε βάρος του δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο, αλλά αργότερα αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους από τον ανακριτή.

Είχε πει ότι το τόξο ήταν ψεύτικο και ως εκ τούτου δεν θα μπορούσε να προκαλέσει οποιοδήποτε κίνδυνο.