Στον Εισαγγελέα οδηγούνται το μεσημέρι της Πέμπτης ένας 32χρονος. ο οποίος είχε συλληφθεί στο παρελθόν με τόξο σε διαδήλωση, μια 28χρονη συνεργάτης της Πόλας Ρούπα του «Επαναστατικού Αγώνα», που είχε συλληφθεί μαζί της πριν από τρία χρόνια σε επιχείρηση που έγινε στην Ηλιούπολη και τον Άγιο Δημήτριο και μια 26χρονη, φίλη του 32χρονου η οποία ανήκει στον αντεξουσιαστικό χώρο κατά το παρελθόν, σύμφωνα με πληροφορίες είχε προσαχθεί.

Και οι τρεις επέβαιναν σε αυτοκίνητο που όπως διαπιστώθηκε είχε κλαπεί στο Χολαργό τα ξημερώματα της 27ης Ιανουαρίου.

Η σύλληψή τους, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου κ. Θεόδωρο Χρονόπουλο, πραγματοποιήθηκε ύστερα από πολύμηνη έρευνα, όπου συνδυάσθηκαν πληροφορίες και στοιχεία.

Ακολούθησε συντονισμένη επιχείρηση σε περιοχή της Αττικής, όπου εντοπίστηκαν να επιβαίνουν στο αυτοκίνητο το οποίο ακινητοποίησαν οι αστυνομικοί σε έναν από τους πιο κεντρικούς δρόμους της Αγίας Παρασκευής την οδό Αγίου Ιωάννου.

Αιφνιδιασμός

Μάλιστα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. σημείωναν χαρακτηριστικά πως επετεύχθη ο απόλυτος αιφνιδιασμός των επιβαινόντων καθώς δεν πρόλαβαν να χρησιμοποιήσουν τα όπλα που είχαν μαζί τους.

«Ετοιμοπόλεμοι» χαρακτηρίστηκαν από τους αστυνομικούς ενώ αίσθηση προκάλεσε το γεγονός ότι και οι τρεις φορούσαν γάντια για να μην αφήσουν αποτυπώματα. Αναπάντητο παραμένει ακόμη το ερώτημα εάν ετοίμαζαν κάποια ληστεία ή κάποιο τρομοκρατικό χτύπημα είτε απλά μετέφεραν τα αντικείμενα που βρέθηκαν στη κατοχή τους σε άλλο χώρο.

Ο 32χρονος κατηγορείται ότι δραπέτευσε την 07-06-2019 από τις Φυλακές Τύρινθας, όπου εξέτιε ποινή κάθειρξης για σωρεία αδικημάτων, σε βάρος της 28χρονης εκκρεμεί καταδικαστική απόφαση πολυετούς κάθειρξης, ως μέλος του «Επαναστατικού Αγώνα» και η 26χρονη, ήταν η οδηγός του κλεμμένου οχήματος.

Τι βρήκε η ΕΛ.ΑΣ

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. κατά την έρευνα στο ανωτέρω αυτοκίνητο, βρέθηκαν μεταξύ άλλων πιστόλι με φυσίγγιο στη θαλάμη, το οποίο έφερε στην κατοχή του ο 32χρονος αυτόματο υποπολυβόλο ούζι το οποίο έφερε φυσίγγιο στη θαλάμη, «καλάσνικοφ», το οποίο έφερε φυσίγγιο στη θαλάμη (μάλιστα το κοντάκι ήταν ιδιοκατασκευή για να μπορεί να διπλώνει και να χωράει στη θήκη μεταφοράς που χρησιμοποιούσαν), 4 γεμιστήρες, πολλά φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων, 3 πλαστά Δελτία Αστυνομικής Ταυτότητας, που αντιστοιχούσαν στον κάθε έναν από τους συλληφθέντες με τη φωτογραφία τους, 5 συσκευές κινητής τηλεφωνίας, εκ των οποίων η μία τύπου «smartphone» και σε λειτουργία, ζευγάρι κλεμμένων πινακίδων κυκλοφορίας, από τις οποίες είχε αφαιρεθεί το ανάγλυφο εντύπωμα της Ελληνικής Δημοκρατίας, ασύρματος πομποδέκτης, συντονισμένος σε κανάλι της ΕΛ.ΑΣ., με ακουστικά, χρηματικό ποσό, άνω των 3.300 ευρώ και πολλά αντρικά ρούχα διαφόρων μεγεθών. Πληροφορίες αναφέρουν πως σήμερα ή αύριο αναμένεται να δοθούν στη δημοσιότητα οι πλαστές ταυτότητες για να διαπιστωθεί εάν έχουν χρησιμοποιηθεί.

Ακόμη εντοπίστηκαν μάσκα και ψεύτικα μούσια που πιθανολογείται ότι χρησιμοποιήθηκαν ή επρόκειτο να χρησιμοποιηθούν σε ληστείες, Όπως έγινε γνωστό από τις έρευνες, βάσει γενετικού υλικού, διαπιστώθηκε ότι ο 32χρονος συλληφθείς συμμετείχε σε ένοπλη ληστεία που πραγματοποιήθηκε την 29-08-2019 σε υποκατάστημα τράπεζας, στην περιοχή Ερυμάνθεια Αχαΐας, κατά την οποία αφαιρέθηκε το χρηματικό ποσό των 150.380 ευρώ.

Κλειδιά 5 σπιτιών

Επιπλέον, σε σωματική έρευνα στην 28χρονη συλληφθείσα, βρέθηκαν μεταξύ άλλων πιστόλι, που έφερε φυσίγγιο στη θαλάμη, γεμιστήρας, φυσίγγια των 9 mm, συσκευή κινητής τηλεφωνίας, η οποία ήταν απενεργοποιημένη και 5 κλειδιά οικιών. Σύμφωνα με πληροφορίες μέχρι στιγμής δεν έχουν εντοπιστεί τα σπίτια στα οποία αντιστοιχούν τα κλειδιά ενώ δεν έχουν βρεθεί χώροι με οπλισμό. Ακόμη στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης έχουν γίνει τέσσερις κατ΄ οίκον έρευνες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη σε σπίτια συγγενικών προσώπων των συλληφθέντων χωρίς να έχει εντοπιστεί κάτι.

Επίσης από τις εργαστηριακές εξετάσεις στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, τα παραπάνω όπλα δεν ταυτοποιήθηκαν σε άλλη εγκληματική ενέργεια.