Την Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2020 συγκαλείται έκτακτο διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων με θέματα:

  1. Να αιτιολογηθεί η στάση του Α΄ Αντιπροέδρου κ. Λυμπερόπουλου, του Β΄ Αντιπροέδρου κ. Βεργώνη και του ΓΓ κ. Σαλάτα, να αρνηθούν να συναινέσουν στην έκδοση ανακοίνωσης υποστήριξης των συναδέλφων Εισαγγελέων από τις έμμεσες πιέσεις που τους ασκήθηκαν για τις ποινικές διώξεις που άσκησαν στα επεισόδια στο Κουκάκι.
  2. Να εξηγήσει στο ΔΣ ο Α΄ Αντιπρόεδρος κ. Λυμπερόπουλος την πρακτική του να εκπροσωπεί την Ένωση σε τηλεοπτικές εκπομπές εκφράζοντας προσωπικές του απόψεις, κατά παράβαση του άρθρου 16 παρ. 2 του Καταστατικού, που αναθέτει αποκλειστικά την εκπροσώπηση της Ένωσης στον Πρόεδρο και στον Γενικό Γραμματέα,
  3. Το από 17-1-2020 αίτημα των κκ. Λυμπερόπουλου, Σαλάτα, Βεργώνη, Φούκα και Νάστα ,που ζήτησαν το έκτακτο διοικητικό συμβούλιο.

Σε προηγούμενη ανακοίνωσή τους, πέντε μέλη του του διοικητικού συμβουλίου της ΕΔΕ, ζητούσαν τη σύγκληση έκτακτου Διοικητικού Συμβουλίου προκειμένου, όπως αναφέρουν, να διασφαλιστεί ο σεβασμός του καταστατικού πλαισίου.

Ως αιτία για την υποβολή του αιτήματος τους επικαλούνται «ατυχείς» όπως τις χαρακτηρίζουν πρωτοβουλίες του προέδρου της Ένωσης Χριστόφορου Σεβαστίδη, όσο αφορά δήλωση του τελευταίου για τα γεγονότα της οδού Ματρόζου, αλλά και τον χειρισμό των σχέσεων με το δικηγορικό σώμα.

Ολόκληρη η ανακοίνωση με το αίτημα των πέντε μελών του Δ.Σ έχει ως εξής :

«Ενόψει των τελευταίων, τουλάχιστον ατυχών, κατά τη γνώμη μας, πρωτοβουλιών του Προέδρου της Ένωσης μας Χριστόφορου Σεβαστίδη και με αφορμή την έγγραφη δήλωσή του στις 16.1.2020 ως προς τα θλιβερά γεγονότα επί της οδού Ματρόξου αλλά και της προσωπικής του απόφασης περί μη προσκλήσεως του Προέδρου της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων στην ετήσια ΓΣ και εν συνεχεία αποστολής επιστολής στην Ολομέλεια των Δικηγορικών Συλλόγων με άγνωστο στο Διοικητικό Συμβούλιο και στα μέλη μας περιεχόμενο και της μη εγχείρησης του ψηφίσματος της ετήσιας Γενικής Συνέλευσης στον αρμόδιο Υπουργό Δικαιοσύνης αλλά στον Υπουργό Επικράτειας, ενέργειες που προκαλούν σύγχυση εντός του Δικαστικού Σώματος αλλά και στην κοινή γνώμη, εάν δηλαδή είναι απόψεις προσωπικές του Πρόεδρου της Ένωσης ή αποφάσεις των συλλογικών οργάνων αυτής, ζητούμε σύμφωνα με το άρθρο 15 παρ.1 του Καταστατικού της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων την σύγκληση έκτακτου Διοικητικού Συμβουλίου το συντομότερο επί τω τέλει διασφαλίσεως του σεβασμού του καταστατικού πλαισίου της Ένωσης μας».