Τρεις κρατούμενοι των φυλακών Τρικάλων αυτοτραυματίστηκαν με ξυραφάκια, επειδή δεν ικανοποιήθηκε το αίτημά τους να αλλάξουν πτέρυγα.

Ο ένας εξ αυτών μεταφέρθηκε εκτάκτως στο Γενικό Νοσοκομείο Τρικάλων για συρραφή των τραυμάτων, που είχε προκαλέσει στο κεφάλι του. Υποβλήθηκε επίσης προληπτικά σε περαιτέρω ιατρικές εξετάσεις.

Οι άλλοι δύο φέρουν ελαφρά τραύματα και η κατάσταση τους αντιμετωπίστηκε στο ιατρείο της φυλακής.

Για το συμβάν ήδη διατάχθηκε Ένορκη Διοικητική Εξέταση.

Σημειώνεται ότι και οι τρεις κρατούμενοι είχαν μεταχθεί πρόσφατα στο Κατάστημα Τρικάλων, από το Κατάστημα Κράτησης Νέων Βόλου, για πειθαρχικούς λόγους.

Επιπλέον, την Κυριακή, κατά τη διάρκεια λεκτικής αντιπαράθεσης μεταξύ κρατούμενων, αυτοτραυματίστηκε άλλος αλλοδαπός κρατούμενος, ο όποιος μετά την παροχή πρώτων βοηθειών στο Γενικό Νοσοκομείο Τρικάλων επέστρεψε στο Κατάστημα.

Συμπλοκές στις φυλακές Βόλου

Στο μεταξύ, την Κυριακή υπήρξε συμπλοκή μεταξύ αλλοδαπών κρατουμένων, κατά τη διάρκεια προαυλισμού, στις φυλακές Βόλου, με συνέπεια να τραυματιστούν ελαφρά δύο από αυτούς.

Οι κρατούμενοι προκάλεσαν φθορές σε καρτοτηλέφωνα και 16 από αυτούς έμειναν στο προαύλιο, αρνούμενοι να μπουν στα κελιά τους.

Το περιστατικό έληξε τελικά έπειτα από επέμβαση της αστυνομίας. Ακολούθησε έρευνα στα κελιά, όπου βρέθηκαν λοστοί, ξύλα και κομμάτια γυαλιού τυλιγμένα σε πανί.