Μία συνέντευξη από καρδιάς έδωσε ο Μίμης Πλέσσας και μίλησε για όλους και για όλα.

Ο Μίμης Πλέσσας ξεκινάει τις εμφανίσεις του με τον Γιώργο Κατσαρό στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο.

Λίγο πριν την πρεμιέρα του, έδωσε μια αποκαλυπτική συνέντευξη στην εκπομπή της Ναταλίας Γερμανού και στον Κώστα Τσουρό και μίλησε για όλους και για όλα.

Ο Μίμης Πλέσσας, ο ζωντανός θρύλος της μουσικής, έχει γράψει χιλιάδες τραγούδια. Όπως είπε ο ίδιος, έχει γράψει 3220 τραγούδια που έχουν γίνει μεγάλες επιτυχίες, αλλά και πολλά ακόμα.

Η εκμετάλλευση και η αγάπη για την κόρη του

Αυτό όμως που μας έκανε ιδιαίτερη εντύπωση ήταν η εξομολόγηση που έκανε  ο Μίμης Πλέσσας και του είπε πως τον έχουν εκμεταλλευτεί οι πάντες.

«Όλοι με εκμεταλλεύτηκαν. Με άφησε κανείς ανεκμετάλλευτο; Και το λέω με την κάκιστη έννοια. Βρες έναν που να μην με εκμεταλλεύτηκε, που να σκέφτηκε αυτόν τον κακομοίρη που τα έγραψε», δήλωσε μεταξύ άλλων με παράπονο και μας άφησε άφωνους.

3.220 είναι τα τραγούδια που έχω γράψει και έγιναν μεγάλες επιτυχίες”, ανέφερε χαρακτηριστικά για την καριέρα του.

“Όλοι, δεν με άφησε κανείς ανεκμετάλλευτο”, είπε με παράπονο για τους καλλιτέχνες με τους οποίους συνεργάστηκε.

«Με αυτά κάνανε τις τεράστιες καριέρες τους», δήλωσε ακόμα.

«Η κόρη μου είναι ό,τι καλύτερο θα μπορούσα να φανταστώ ότι έχω», εξομολογήθηκε.

«Τη θαυμάζω πολύ», πρόσθεσε στο τέλος.

Όσον αφορά για στις μουσικές του που έχει χαρίσει σε ελληνικές ταινίες, ο Μίμης Πλέσσας είπε:

«Όλες τις έχω κάνει εγώ και από όλες έχει βγει ένα μεγάλο αστέρι, εγώ φταίω για όλα».

«Τον Γιώργο τον λέω μαεστράκι», δήλωσε για τον Γιώργο Κατσαρό με τον οποίο πρόκειται να συνεργαστεί σύντομα, τονίζοντας: «Εκτιμούμε ο ένας τον άλλον».

«Έχω την εντύπωση ότι ακόμα χρωστάω στον Γιάννη»  είπε για τον αλησμόνητο Γιάννη Σπανό, ενώ τόνισε ότι έχει καημό που δεν κατάφερε να πάει στην κηδεία του.

«Δεν παίξανε ποτέ μπουνιές οι καριέρες μας», δήλωσε ακόμα.

«Η συνεργασία του με τη Μπαρντό ήταν αντίστοιχη με τη δική μου με την Αλίκη», πρόσθεσε μιλώντας για τη συνεργασία του με τις σταρ του κινηματογράφου ενώ μιλώντας για την  Τζένη Βάνου, είπε πως «τέτοιο αηδόνι θα παρουσιαζόταν μετά από πάρα πολλά χρόνια» αποκαλύπτοντας πώς την έκανε τραγουδίστρια.

«Μπορούσε κανείς να γράψει αυτά που έγραφα εγώ;», απάντησε στην ερώτηση αν υπήρχε ανταγωνισμός μεταξύ του ίδιου και των υπολοίπων συνθετών.

«Λυπάμαι που δεν είχα τίποτα περισσότερο να τους δώσω», δήλωσε για τα όσα έδωσε στους καλλιτέχνες.

Η εξομολόγηση για τα χρόνια της Κατοχής

Αμέσως μετά, έκανε μία συγκινητική εξομολόγηση για τη Νάνα Μούσχουρη, ενώ εξέφρασε και την πικρία του για τον Γιάννη Πουλόπουλο.

«Με λυσσάξανε στο ξύλο. Μου βγάλανε τα νύχια, μου σπάσανε τα δόντια, μου σπάσανε τη γνάθο» είπε μιλώντας για τη Γκεστάπο.