«Βροχή» από μολότοφ και φωτοβολίδες πέφτουν αυτή την ώρα στο κέντρο της Πάτρας στην οδό Κορινθίου, μετά το τέλος της πορείας στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Οι αντιεξουσιαστές τρέχουν προς το Παράρτημα και τους ακολουθούν οι άνδρες των ΜΑΤ. Προκλήθηκε φωτιά σε μπαλκόνι.

Η κατάσταση είναι αποπνικτική στο κέντρο της πόλης από τις μολότοφ και τα δακρυγόνα με τα οποία απάντησαν οι Αστυνομικοί.

Το κέντρο είναι κλειστό. 

Πάνω από 400 άτομα στη πορεία

Η πορεία για τη μνήμη ξεκίνησε λίγο μετά τις 18:00. Πάνω από 400 άτομα, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, ξεκίνησαν από το πρώην Παράρτημα στην οδό Κορίνθου και ακολουθούν τη διαδρομή: Ζαΐμη, Μαιζώνος, Γούναρη, Κόρινθου και επιστροφή στο πρώην Παράρτημα.

Υπενθυμίζεται ότι ιδιαίτερα αυξημένα είναι τα μέτρα ασφαλείας που έχουν ληφθεί, με την τοπική αστυνομία να θέτει σε επιφυλακή τις δυνάμεις της, προκειμένου να αποφευχθούν επεισόδια.

Πορείες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Πορείες γίνονται αυτή την ώρα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και σε άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας.

Με κεντρικό σύνθημα «αυτή η σφαίρα δεν έπεσε τυχαία, κάτω τα χέρια από τη νεολαία», οι διαδηλωτές και οι διαδηλώτριες συγκεντρώθηκαν αρχικά στα Προπύλαια και πρόκειται να κατευθυνθούν μέχρι τη Βουλή.

Σε κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς και συλλογικότητες του αντιεξουσιαστικού χώρου, καλούν σήμερα «όλο το λαό να είναι στο δρόμο, απέναντι σε μια πολιτική που τσακίζει την ζωή και τις ελευθερίες μας. Για τον Αλέξη, για τον Παύλο, για τον Καλτεζά, τον Σαχζάτ και όλους τους νεκρούς του δικού μας «στρατοπέδου», δεν κάνουμε μνημόσυνα, βγαίνουμε στο δρόμο στους αγώνες για μια καλύτερη ζωή».

Το πρωί έγινε πορεία στην Πάτρα από μαθητές και φοιτητές όπου όλα κύλησαν ομαλά.