Πορεία στη μνήμη του αδικοχαμένου Αλέξη Γρηγορόπουλου πραγματοποιούν πολίτες στο κέντρο της Αθήνας, όπως και σε άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας, 11 χρόνια μετά τη δολοφονία του κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας.

Στα Προπύλαια λίγο πριν τις 18:00 ξεκίνησε η συγκέντρωση, στην οποία δίνουν το παρών διάφορες συλλογικότητες και οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς.

Ωστόσο από τα πρώτα κιόλας λεπτά οι αστυνομικές δυνάμεις φαίνεται πως δείχνουν υπερβάλοντα ζήλο όσον αφορά στους διαδηλωτές, τη στιγμή μάλιστα που είναι νωπές οι μνήμες από χτυπήματα διαδηλωτών και αναίτιες προσαγωγές κατά τη διάρκεια φοιτητικών κινητοποιήσεων αλλά και κατά την πορεία για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

Ειδικότερα, οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ υπό το δόγμα «καμία ανοχή σε βίαιες ενέργειες και έκτροπα με καταστροφές περιουσιών και παραπομπή στην δικαιοσύνη όποιων τα προκαλέσουν» πραγματοποίησαν ελέγχους για μολότοφ και ύποπτα αντικείμενα σε όποιον φέρει backpack ή γενικά τσάντα.

Μάλιστα, προχώρησαν και σε ελέγχους σε τσάντες δημοσιογράφων, παρά το γεγονός ότι τους ενημέρωσαν για την επαγγελματική τους ιδιότητα.