• Αναζήτηση
 • «Σπασμένη Πραγματικότητα» : Το χαρακτικό έργο τέχνης ως καθρέφτης της κοινωνίας

  Η Gallery Kourd εγκαινίασε την ομαδική έκθεση χαρακτικής «Σπασμένη Πραγματικότητα» την Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2019. Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 18 Ιανουαρίου 2020

  Η Gallery Kourd εγκαινίασε την ομαδική έκθεση χαρακτικής «Σπασμένη Πραγματικότητα» την Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2019. Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 18 Ιανουαρίου 2020.

  Η επιμελήτρια της έκθεσης, Λήδα Καζαντζάκη, σημειώνει:

  «Η κρίση αποτελεί την ετεροτοπία όπου δημιουργούνται οι ρήξεις με την κατεστημένη κοινωνική και πολιτισμική τάξη πραγμάτων στο πέρασμα του 19ου προς τον 20ό αιώνα. Είναι τα σημεία από τα οποία ξεκινούν οι νέοι χαράκτες και συνομιλούν έτσι με τους καθιερωμένους “παλαιούς” ζωγράφους και χαράκτες. Διαδηλώνουν, με τις διαφορετικές τεχνικές που χρησιμοποιούν πάνω σε διαφορετικά υλικά, τη συνέχεια αυτής της παραγνωρισμένης στη χώρα μας χαρακτικής τέχνης από τις απαρχές της –στις προϊστορικές βραχογραφίες– και τη διαμόρφωσή της μέσα στο μοντέρνο μέχρι τις μέρες μας. Δημιουργούν, με βάση τη γνώση της ιστορίας της τέχνης αλλά και την ανθρώπινη εμπειρία, σχήματα και φόρμες από το παρελθόν και το παρόν και συνθέτουν έτσι τη σπασμένη πραγματικότητα που συγκροτεί το είναι μας».

  Συντελεστές

  Πολιτισμός
  Σίβυλλα
  Helios Kiosk