Με τέσσερις μεγάλες προσφορές έρχεται το «Βήμα της Κυριακής».

Ηρόδοτος – Περσικοί Πόλεμοι: Το επίκαιρο έργο του «πατέρα της Ιστορίας» σε πολυτελείς σκληρόδετες εκδόσεις.

4D Βιβλία : Πλάσματα του βυθού, τα όργανα του ανθρώπινου σώματος, πλανήτες, δεινόσαυροι ζωντανεύουν μέσα από τα συναρπαστικά βιβλία που ζωντανεύουν!

STARTUPPER MAG: Γνωρίστε τον κόσμο της νέας επιχειρηματικότητας

ΒΗΜΑgazino: Με την εκρηκτική Σακίρα στο εξώφυλλο, ειδήσεις, ιδέες και αποκλειστικότητες.

***

Ηρόδοτος

Περσικοί Πόλεμοι

Το επίκαιρο έργο του «πατέρα της Ιστορίας» σε πολυτελείς σκληρόδετες εκδόσεις.

Αυθεντικά κείμενα και η μετάφρασή τους, επεξηγηματικά σχόλια και αναλύσεις.

Αυτή την εβδομάδα,

«Πολύμνια», ο δεύτερος τόμος

Αθηναίοι και Λακεδαιμονίοι προετοιμάζονται για την αντιμετώπιση του περσικού κινδύνου και παρατάσσονται στις Θερμοπύλες. Οι περσικές χερσαίες δυνάμεις συγκεντρώνονται δυτικά των Θερμοπυλών. Ο Ξέρξης θα περιμένει τέσσερις μέρες εδώ, διστάζοντας να επιτεθεί, και πάντα ελπίζοντας αδίκως να φοβηθούν από τον όγκο του στρατού και οι Ελληνες να αποσυρθούν από τα στενά. Την πέμπτη μέρα επιτίθεται, αλλά η επίθεση αντιμετωπίζεται από τους Ελληνες με μεγάλες για τον ίδιο απώλειες. Το ίδιο συμβαίνει και την έκτη μέρα, οπότε διαπιστώνοντας ο ίδιος την αποτελεσματικότητα των προσπαθειών του, συνειδητοποιεί την όντως δεινή κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει. Από το αδιέξοδο θα τον βγάλει η προσφορά του Εφιάλτη, και οι Πέρσες θα πραγματοποιήσουν, το βράδυ της έκτης μέρας προς την έβδομη, τη γνωστή κυκλωτική τους κίνηση μέσω της Ανοπαίας ατραπού, και θα εμφανιστούν με τον τρόπο αυτό στα νώτα των Ελλήνων.

Τέλος, το βιβλίο θα ολοκληρωθεί με την ηρωική θυσία των τρακοσίων του Λεωνίδα, οι οποίοι κατακτούν την αθανασία με την ανέλιξή τους σε αιώνια σύμβολα ηρωισμού, αντίστασης και αυτοθυσίας.

Ο 5ος αιώνας είναι ο μεγάλος αιώνας της Αθήνας, της αθηναϊκής δημοκρατίας, της ακμής, της τραγωδίας και της γέννησης της Ιστορίας, με τον Ηρόδοτο και τον Θουκυδίδη.

Το έργο του Ηρόδοτου διαιρέθηκε από τους αλεξανδρινούς λογίους σε εννέα βιβλία, καθένα εκ των οποίων τιτλοφορείται με το όνομα μιας Μούσας. Ο ιστορικός αρχίζει την αφήγησή του με την ακμή της Περσικής Αυτοκρατορίας, συνεχίζει με την ιστορία της Αιγύπτου, την κατάκτηση της χώρας από τους Πέρσες, τις σχέσεις των τελευταίων με τον δυτικό κόσμο, και το έργο του κορυφώνεται με τους Περσικούς Πολέμους. «Ερατώ», «Πολύμνια», «Ουρανία», «Καλλιόπη»: τέσσερα έργα, πολύτιμη πηγή για τα γεγονότα που θεωρείται ότι άρχισαν το 492 και έληξαν το 449 π.X.

Η Περσική Αυτοκρατορία βρισκόταν τότε στο απόγειο της ισχύος της. Η άμυνα την οποία αντέταξαν στους εισβολείς οι Ελληνες οδήγησε σε μια εντελώς απροσδόκητη, σύμφωνη με τη λογική, νίκη που τους επέτρεψε ακόμη και να απελευθερώσουν ελληνικές πόλεις – κράτη που βρίσκονταν στις παρυφές της ίδιας της Περσίας. Οι Περσικοί Πόλεμοι πέρα από στρατιωτική σύγκρουση αποτέλεσαν επίσης σύγκρουση των δύο μεγαλύτερων πολιτισμών της εποχής: του ελληνικού και του περσικού. Δύο κόσμοι τόσο αντίθετοι μεταξύ τους ώστε εάν τα πράγματα είχαν εξελιχθεί αλλιώς, πιθανώς και ο κόσμος σήμερα να ήταν διαφορετικός.

Οι διαμάχες ξεκίνησαν το 499 όταν ελληνικές πόλεις – κράτη της μικρασιατικής ακτής, της Ιωνίας, εξεγέρθηκαν κατά της περσικής κυριαρχίας. Το 498 οι επαναστάτες κατέλαβαν τις Σάρδεις προσφέροντας ένα ακόμη πρόσχημα στον βασιλιά των Περσών Δαρείο A’ για την απόφασή του, να εκστρατεύσει κατά της Ελλάδας.

Το 490 ο περσικός στρατός αποβιβάστηκε στην πεδιάδα του Μαραθώνα, όπου ηττήθηκε. Ακολούθησε η νίκη του Μιλτιάδη επί των Περσών στις Πλαταιές.

Δέκα χρόνια αργότερα, το 480, ο πέρσης βασιλιάς Ξέρξης A’, γιος και διάδοχος του Δαρείου A’, θέλησε να επαναλάβει την απόπειρα του πατέρα του να καθυπoτάξει τους Ελληνες. Αλλά αυτή τη φορά θα τους έβρισκε ενωμένους. Με επικεφαλής τη Σπάρτη και την Αθήνα, περίπου τριάντα ελληνικές πόλεις – κράτη είχαν αποφασίσει, αφήνοντας κατά μέρος τις μεταξύ τους διαφορές και τους πολέμους, να αντιμετωπίσουν από κοινού την περσική απειλή. Πρώτη μάχη, αυτή των Θερμοπυλών. Μεσολάβησαν και άλλες συμπλοκές μεταξύ των δύο αντιπάλων για να φθάσουμε στην αναμέτρηση στο στενό της Σαλαμίνας. Ο Ξέρξης έπεσε στην παγίδα του Θεμιστοκλή και συνετρίβη.

Τον χειμώνα που ακολούθησε τη ναυμαχία της Σαλαμίνας, ο Ξέρξης επέστρεψε στην Περσία αφήνοντας πίσω του στην Ελλάδα μεγάλο τμήμα της στρατιάς του. Το 479 οι περσικές δυνάμεις υπέστησαν δύο ακόμη ήττες από τους Ελληνες, τη μία στις Πλαταιές της Βοιωτίας, την άλλη στη Μυκάλη, στη μικρασιατική ακτή απέναντι από τη Σάμο. Με τις δύο αυτές μάχες έληξαν οι περσικές εκστρατείες στην Ελλάδα. Αλλά οι εχθροπραξίες συνεχίστηκαν για άλλα 30 χρόνια.

Την καταγραφή αυτών των σημαντικών ιστορικών γεγονότων από τον Ηρόδοτο προσφέρει «Το Βήμα», σε έξι τόμους, συστήνοντας ξανά στους αναγνώστες του αυτή την παρατεταμένη αναμέτρηση που κράτησε σχεδόν μισό αιώνα.

***

Μαζί

4D βιβλία

Πλάσματα του βυθού, τα όργανα του ανθρώπινου σώματος, πλανήτες, δεινόσαυροι παίρνουν ζωή μέσα από τα συναρπαστικά βιβλία που ζωντανεύουν!

-Κατεβάστε δωρεάν την εφαρμογή «DEVAR» στο κινητό ή το tablet, από το App Store ή το Google Play

-Σκανάρετε τις εικόνες του βιβλίου και αφεθείτε στη μαγεία!

Ενα όμορφο δώρο για τα παιδιά μας!

Αυτή την εβδομάδα

Ο κόσμος του βυθού

Ενα διαδραστικό ταξίδι στα βάθη της θάλασσας!

Εξερευνήστε τον υποβρύχιο κόσμο.

Πλάσματα που ζουν σε βάθος 300, 500 ακόμη και 10.000 μέτρων, ζωντανεύουν και βγαίνουν μέσα από την οθόνη σας.

Κολυμπήστε ανάμεσα σε ναυάγια και ανακαλύψτε τα μυστικά των ωκεανών!

Νιώστε να είστε κυνηγοί θησαυρών!

***

Ακόμη

Γνωρίστε τον κόσμο της νέας επιχειρηματικότητας

STARTUPPER MAG

Το μηνιαίο περιοδικό της ελληνικής Startup σκηνής

  • Ενημερωθείτε για το σήμερα και το αύριο σε Ελλάδα και εξωτερικό
  • Πώς και πού θα κάνετε τα πρώτα σας βήματα
  • Ποια είναι τα εργαλεία χρηματοδότησης και τα κέντρα υποστήριξης
  • Ακολουθήστε παραδείγματα επιτυχημένων επιχειρήσεων

Και σχεδιάσετε τη δική σας startup.

Σε αυτό το τεύχος

Women in power

Με ελληνικό DNA η πιο καινοτόμος FinTech της ΕυρώπηςΓνωρίστε τον «ανθρακωρύχο» των δεδομένων Big Data

Ετσι θα αλλάξετε το Status Quo σας!

Το «STARTUPPER MAG», που κυκλοφορεί κάθε τελευταία Κυριακή κάθε μήνα, καταγράφει και αναλύει όσα συμβαίνουν στο πολλά υποσχόμενο οικοσύστημα των Startup εταιρειών στην Ελλάδα και όχι μόνο.

***

Και

ΒΗΜΑGAZINO

Και στην απλή έκδοση των €2.

Τιμή φύλλου με τις προσφορές: €4,25 (Συμπεριλαμβάνεται τιμή βιβλίου:Ηρόδοτος: €1,00, 4Dβιβλίο:€ 0,70)