Κατά την διάρκεια του 37ου Μαραθωνίου τις πρώτες βοήθειες χρειάστηκαν περίπου 200 δρομείς, εκ των οποίων οι 17 μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία της Αττικής. Ενας υπέστη έμφραγμα, νοσηλεύεται εκτός κινδύνου

Η συμμετοχή σε μαραθώνιους και ιδιαίτερα αγώνες μεγάλων αποστάσεων απαιτεί ιδιαίτερα καλή προετοιμασία όπως και ειδική εξειδικευμένη διατροφή, που θα προετοιμάσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τον δρομέα.

Πολλοί είναι εκείνοι, που κάθε χρόνο δεν καταφέρνουν να φτάσουν στη γραμμή του τερματισμού λόγω εξάντλησης ή απρόοπτων κατά την διαδρομή.

Φέτος, περίπου 200 δρομείς χρειάστηκαν τις πρώτες βοήθειες καθώς αντιμετώπισαν είτε αναπνευστικά είτε ορθοπεδικά προβλήματα. Στο μεταξύ, ο βροχερός καιρός δυσκόλεψε τους δρομείς καθώς ο δρόμος γλιστρούσε αρκετά.

Από τα 200 άτομα, οι 17 μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία της πρωτεύουσας. Σύμφωνα με πληροφορίες του ΕΚΑΒ, ορισμένοι μεταφέρθηκαν στο «Γεώργιος Γεννηματάς» και άλλοι στο νοσοκομείο «Σωτηρία».

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, δύο από τους 17, άνδρες άνω των 50 ετών μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο με έμφραγμα και νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Τρίτος ο Κωνσταντίνος Γκελαούζος

Στην τρίτη θέση του Αυθεντικού Μαραθωνίου τερμάτισε ο Κωνσταντίνος Γκελαούζος, γράφοντας μια χρυσή σελίδα στην ιστορία του ελληνικού αθλητισμού.

Οι μόνοι που τον πέρασαν ήταν ο νικητής Τζον Κιπκορί Κόμεν από την Κένυα και ο, επίσης, Κενυάτης, Φελισιέν Μουχιτίρα.

Αναλυτικά, ο Τζον Κιπκορί Κόμεν τερμάτισε πρώτος με χρόνο 2:16:34. Ο 42χρονος Κενυάτης δρομέας έφτασε πρώτος στο Παναθηναϊκό Στάδιο έχοντας προσπεράσει τον συμπατριώτη του, Φελισιέν Μουχιτίρα, μόλις 600 μέτρα πριν τον τερματισμό!