Οργισμένοι διαδηλωτές κατά των αστυνομικών δυνάμεων στην Βολιβία πετούν αντικείμενα και φωνάζουν συνθήματα. Σε άλλο σημείο της χώρας διαδηλωτές έβαλαν φωτιά σε καταστήματα.

Εν μέσω ταραχών και κινητοποιήσεων, ο πρόεδρος Έβο Μοράλες φαίνεται να παίρνει προβάδισμα 10 μονάδων έναντι του Κάρλος Μέσα με το 98% των ψήφων καταμετρημένο.

Η βραδύτητα της καταμέτρησης των ψήφων όμως έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις από υποστήρικτές της αντιπολίτευσης. Η χώρα παρέλυσε καθώς οργανώσεις και κόμματα της αντιπολίτευσης κάλεσαν σε γενική απεργία και μαζικές κινητοποιήσεις.

Ο Μοράλες, ο πρώτος αυτόχθονας πρόεδρος της Βολιβίας, που κυβερνά σχεδόν 14 χρόνια, κατηγόρησε με τη σειρά του την αντιπολίτευση ότι θέλει να προχωρήσει σε πραξικόπημα, ενώ από την πλευρά της η αντιπολίτευση μιλά για νοθευμένο εκλογικό αποτέλεσμα.

Ο Οργανισμός Αμερικανικών Κρατών (ΟΑΚ) έκρινε χθες πως ο Μοράλες δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι κέρδισε καθαρά ακόμα κι αν εξασφαλίσει διαφορά 10 μονάδων και ότι η «καλύτερη λύση» θα ήταν να διεξαχθεί δεύτερος γύρος στις 15 Δεκεμβρίου.

Πηγή: onetv.gr