Με ικανοποίηση από τις αρχικές επαφές και με την προσδοκία να ωριμάσουν και να αποφέρουν νέα συμβόλαια ολοκληρώθηκε η Επιχειρηματική Αποστολή σε 5 χώρες αγορές της Λατινικής Αμερικής που διοργάνωσε πρόσφατα το Επιχειρηματικό Συμβούλιο Ελλάδας-Λατινικής Αμερικής  σε συνεργασία με το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο.

Η Αποστολή επισκέφθηκε το Σάο Πάολο (Βραζιλία), τη Σάντα Κρουζ (Βολιβία), το Μπουένος Άιρες (Αργεντινή), το Σαντιάγκο (Χιλή) και την Πόλη του Παναμά με σκοπό την προώθηση εξαγώγιμων προϊόντων αλλά και τη συμμετοχή σε έργα τεχνολογίας.

Στην αποστολή συμμετείχαν εταιρείες από τους κλάδους τροφίμων, καλλυντικών, πληροφορικής κ.λπ. Πραγματοποιήθηκαν περισσότερες από 60 συναντήσεις συνολικά με εταιρίες εισαγωγής και διανομής, δίκτυα super market, εμπορικές αλυσίδες, εταιρίες τεχνολογίας και επικοινωνίας.

Σε δήλωσή του ο Πρόεδρος του Επιχειρηματικού Συμβουλίου Ελλάδας-Λατινικής Αμερικής, κ. Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος, σημείωσε ότι η ελληνική επιχειρηματικότητα πρέπει να αξιοποιήσει την αναπτυξιακή δυναμική των Λατινοαμερικάνικων χωρών, την αύξηση της δύναμης της μεσαίας τάξης, την στροφή προς ευρωπαϊκά προϊόντα, τις Εμπορικές Συμφωνίες με την Ευρωπαϊκή Ένωση και τις Περιφερειακές Συμμαχίες Λατινοαμερικάνικων χωρών για αδασμολόγητο εμπόριο, καθώς και την αποδοχή του ελληνικού στοιχείου και το ποιοτικό πλεονέκτημα των ελληνικών προϊόντων.

Το Συμβούλιο, αξιοποιώντας το δίκτυο επαφών που έχει αναπτύξει σε όλες τις χώρες της Ηπείρου, θα συνεχίζει να βοηθάει με πρακτικό τρόπο ελληνικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις να δραστηριοποιηθούν εξαγωγικά στις αγορές αυτές, ενώ είναι σε επικοινωνία και με τον Σύμβουλο του  Πρωθυπουργού για θέματα Λατινικής Αμερικής, κ. Ιάσονα Πιπίνη, για συντονισμό και συνεργασία σε προσεχείς δράσεις.