Αποκλεισμένο παραμένει από το πρωί της Πέμπτης το κέντρο της καθώς κλιμακώνονται οι κινητοποιήσεις ενάντια στο αναπτυξιακό νομοσχέδιο που ψηφίζεται σήμερα στη Βουλή.

Στην πλατεία Συντάγματος καλεί το Εργατικό Κέντρο Αθήνας, στα Προπύλαια η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ, ενώ στην πλατεία Κλαυθμώνος το συλλαλητήριο της ΑΔΕΔΥ.

Το ΠΑΜΕ διαδηλώνει «κόντρα στο νομοσχέδιο – σκούπα για τις κλαδικές συμβάσεις, τους μισθούς των εργαζομένων και τις συνδικαλιστικές ελευθερίες, το οποίο δίνει γη και ύδωρ στους επενδυτές και γκρεμίζει όσα εργατικά – λαϊκά δικαιώματα έμειναν όρθια με σκληρό αγώνα, στην περίοδο της κρίσης», με σύνθημα «κάτω τα χέρια από τα Συνδικάτα! Διεκδικούμε σύγχρονους όρους δουλειάς και αμοιβής, ζωή με δικαιώματα».

Επεισόδια, χημικά και ένας σοβαρός τραυματισμός στο φοιτητικό συλλαλητήριο

Νωρίτερα, ένταση προκλήθηκε κατά τη φοιτητική πορεία που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα στο κέντρο της Αθήνας, κατά τα οποία τραυματίστηκε ένας φοιτητής.

Συγκεκριμένα, μετά την ολοκλήρωση του συλλαλητηρίου, ξέσπασε ένταση όταν ομάδα από φοιτητές άρχισε να σπρώχνει τις κλούβες των αστυνομικών που βρίσκονταν μπροστά από την Βουλή.

Σύμφωνα με πληροφορίες του in.gr ο τραυματίας πρόκειται για μέλος της νεολαίας του ΜέΡΑ25. Ο 19χρονος φαίνεται πως έχει τραυματιστεί σοβαρά στο κεφάλι σοβαρά στο κεφάλι από κρότου-λάμψης, ενώ έχει μεταφερθεί στο ΚΑΤ.



Οι αστυνομικές δυνάμεις απάντησαν με χημικά.

Συνολικά, δεκατέσσερις φοιτητικοί σύλλογοι συμμετείχαν στο σημερινό συλλαλητήριο, ζητώντας την επαναφορά του ασύλου, διαμαρτυρόμενοι παράλληλα για το ν+2 που θα φέρει, όπως λένε διαγραφές φοιτητών.


Ξανά ραντεβού στο υπουργείο Παιδείας

Μετά από επεισόδια μικρής κλίμακας μπροστά από τις σταθμευμένες κλούβες της αστυνομίας, οι διαδηλωτές πορεύτηκαν προς τα Προπύλαια, όπου και έδωσαν ραντεβού για αύριο στις 11:00 έξω από το υπουργείο Παιδείας.

Οι δρόμοι στο κέντρο της Αθήνας δίδονται σταδιακά στην κυκλοφορία.


Στους δρόμους και ΠΟΕ-ΟΤΑ

Το κέντρο παρέμεινε αποκλεισμένο από το από το πρωί όταν ΠΟΕ-ΟΤΑ συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Καραΐσκάκη και στη συνέχεια να πραγματοποίησαν πορεία προς το υπουργείο Εσωτερικών, στην οδό Σταδίου.

Τα αίματα άναψαν όταν οι εργαζόμενοι στην τοπική αυτοδιοίκηση έφτασαν έξω από τη Βουλή και επιχείρησαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό.

 

Οι αστυνομικοί τους απώθησαν, με αποτέλεσμα να υπάρξουν μικρο-συμπλοκές.

  

Το… φέρετρο έξω από το υπ. Εσωτερικών

Νωρίτερα, εργαζόμενοι στην τοπική αυτοδιοίκηση είχαν τοποθετήσει… ένα φέρετρο στην είσοδο του υπουργείου Εσωτερικών!

Η ΠΟΕ-ΟΤΑ κλιμακώνει σήμερα τις κινητοποιήσεις αντιδρώντας σε διάταξη του αναπτυξιακού νόμου που επιτρέπει σε δήμους να συνάπτουν συμβάσεις με ιδιώτες στους τομείς της Καθαριότητας, του Πρασίνου και του Ηλεκτροφωτισμού.