Ο Στέφανος Τσιτσιπάς συνεχίζει την πορεία του στο τουρνουά που διεξάγεται στη Βασιλεία και στα ημιτελικά είναι πολύ πιθανό να κοντραριστεί με τον σπουδαίο Ρότζερ Φέντερερ.

Ο Ελληνας τενίστας μετά τη νίκη του επί του Αλμπερτ Ράμος Βινιόλας, στον πρώτο γύρο της διοργάνωσης, υποκλίθηκε στον Ελβετό μαέστρο, όπως επίσης και στους Ράφαελ Ναδάλ και Νόβακ Τζόκοβιτς, τονίζοντας ότι οι τρεις θρύλου του παγκοσμίου τένις τον εμπνέουν και τον βοηθούν να γίνει καλύτερος τενίστας.

«Ο Ράφα, o Νόβακ και ο Ρότζερ με εμπνέουν. Με κάνουν καλύτερο παίκτη. Αυτό που έκαναν στο τένις είναι πραγματικά απίθανο. Θαυμάζω αυτή τη συνέπεια και το πόσο καλά παίζουν υπό πίεση», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Στέφανος Τσιτσιπάς.

Για τις συνθήκες του αγωνιστικού χώρου στο τουρνουά στη Βασιλεία: «Ήταν πολύ γρήγορη επιφάνεια. Η μπάλα έσκαγε πολύ. Στην αρχή, δεν ήξερα πολύ καλά πως να προσαρμόσω την όρασή μου στα φώτα.

Σε άλλα γήπεδα που έπαιξα φέτος δεν είχε παρόμοιο φωτισμό. Το παιχνίδι ήταν ήρεμο μέχρι το 2ο σετ, όταν κατάφερα να σπάσω το σερβίς του και έκανε break back. Έπαιξε πολύ καλά σε εκείνο το σημείο και ήταν πολύ κλειστό. Το tie-break θα μπορούσε να ξεκινήσει καλύτερα, αλλά στο τέλος της ημέρας πήρα τη νίκη και θα είμαι στον επόμενο γύρο».

Για την προτίμησή του στο χώμα: «Η σεζόν είναι μεγάλη και η ΑΤΡ σου προσφέρει αρκετές διαφορετικές επιφάνειες για να αγωνιστείς. Ευτυχώς, δεν υπάρχει πλέον το carpet. Είμαι από τη Μεσόγειο και παίζω στο χώμα το μεγαλύτερο μέρος της ζωής μου.

Εκεί πιστεύω πως είμαι και καλύτερος από κάθε άλλη επιφάνεια. Στην Ελλάδα δεν έπαιξα ποτέ indoor σε όλη μου τη ζωή. Υπάρχουν μόνο κάποια ακριβά ιδιωτικά club που έχουν indoor γήπεδα».