Ματσάρα για πρώτο πιάτο μας επεφύλασσαν οι πρωταθλητές του NBA οι οποίοι υποδέχτηκαν στην Scotiabank Arena τους Νιου Ορλίνας Πέλικανς.

Ίδια εικόνα και στη δεύτερη περίοδο με τους φιλοξενούμενους να είναι καλύτεροι και να διατηρούν ένα μονοψήφιο προβάδισμα μέχρι και την κόρνα του ημιχρόνου (61-56).

Στο τρίτο δωδεκάλεπτο ήρθε η… έκρηξη. Με καλές άμυνες και συνεχόμενους πόντους, οι Ράπτορς έκαναν την αντεπίθεσή τους και όχι μόνο πέρασαν μπροστά, αλλά κατάφεραν να προηγηθούν με +18 στο τέλος (88-70).

Οι παίκτες του Τζέντρι κατάφεραν όμως και αυτοί με τη σειρά τους να ροκανίσουν τη διαφορά στο τέταρτο δωδεκάλεπτο, με το προβάδισμα στα τελευταία λεπτά να αλλάζει χέρια αρκετές φορές μέχρι και το 117-117.

Στην παράταση οι Ράπτορς ακόμα και χωρίς τον Σιάκαμ που είχε αποβληθεί με 6 φάουλ, είχαν σαφώς περισσότερες λύσεις και ενέργεια και δεν προβληματίστηκαν ιδιαίτερα, παίρνοντας τελικά τη νίκη με 130-122.

Για τους νικητές τρομερό ήταν το δίδυμο των Σιάκαμ (346/18 ριμπ) και ΒανΒλιτ (34π/7 ασίστ), με τον Κάιλ Λάουρι να είναι άξιος συμπαραστάτης (22π/5 ριμπ/6 ασίστ).

Για τους Πέλικανς ο Λόνζο Μπολ μπορεί να μην τράβηξε (8π με 2/7 σουτ), αλλά οι Ίνγκραμ (22π), Ρέντικ (16π με 4/6 τριπ) και Χαρτ (15π/10 ριμπ) στάθηκαν εξαιρετικά.