Μπορεί τα χρόνια να έχουν περάσει αλλά οι παίκτες που έχουν σταματήσει το ποδόσφαιρο δεν χάνουν… ευκαιρία να φορέσουν ξανά παπούτσια και να βγουν στο χορτάρι.

Να θυμηθούν τις στιγμές της ποδοσφαιρικής νιότης, την χαρά που προσφέρει το τόπι, να ξαναζήσουν την απόλαυση του παιχνιδιού.

Δύο παίκτες που φόρεσαν την φανέλα του Ολυμπιακού κι έχουν πλέον αποσυρθεί από την ενεργό δράση, είχαν να θυμηθούν πολλά στην συνάντηση που είχαν επί αμερικανικού εδάφους και πιο συγκεκριμένα στην πόλη του Σικάγο.

Είχαν να συζητήσουν πολλά για την ομάδα του λιμανιού, για τα όσα έζησαν παίζοντας με την ριγωτή ερυθρόλευκη φανέλα. Για τις μεγάλες στιγμές, για την ατμόσφαιρα στο Καραϊσκάκη.

Ο Ριβάλντο και ο Μίκαλ Ζεβλάκοφ είναι οι δύο πρωταγωνιστές της ιστορίας καθώς ο Βραζιλιάνος μέσος και ο Πολωνός αμυντικός έπαιξαν αντίπαλοι σε παιχνίδι παλαιμάχων ανάμεσα σε Βραζιλία και Πολωνία.

Οι δύο παίκτες που συνυπήρξαν στον Ολυμπιακό είχαν να πουν πολλά πριν από την έναρξη της αναμέτρησης. Θυμήθηκαν με νοσταλγία τις στιγμές που έζησαν στον Ολυμπιακό και παράλληλα είχαν να πουν τα καλύτερα για την πατρίδα μας.

Μάλιστα αυτό που πρέπει να σημειωθεί είναι ότι ο Ριβάλντο ήταν ο αρχηγός για την Εθνική ομάδα της Βραζιλίας και ο Ζεβλάκοφ για τους Πολωνούς.

Ένα περιστατικό που έχει ενδιαφέρον είναι ότι αρχικά ο Ριβάλντο είδε στο γήπεδο τον αδερφό του Μίκα Ζεβλάκοφ, Μάρτσιν με τον οποίο μοιάζει πολύ ο παλαίμαχος αμυντικός των πειραιωτών.

Ο Βραζιλιάνος φώναζε «Μίκα, Μίκα» χωρίς όμως να γυρίζει ο Μάρτσιν Ζεβλάκοφ. Κι όταν ο Ρίμπο άκουσε κάποιον να του φωνάζει από μακριά… «Ρίμποοοο, Ρίμποοοο» ξέσπασε σε γέλια.

Ο παλαίμαχος αρχηγός της Εθνικής Πολωνίας έκανε μάλιστα και την χαρακτηριστική κίνηση με τα χέρια, την οποία έκαναν και οι οπαδοί του Ολυμπιακού όταν αποθέωναν τον Βραζιλιάνου σούπερ σταρ.

Οι δύο πρώην παίκτες του Ολυμπιακού είχαν την ευκαιρία να τα πουν για αρκετή ώρα, κυρίως πριν από την έναρξη του παιχνιδιού. Είχαν να λένε για το πόσο τους λείπει το Καραϊσκάκη και οι μαγικές βραδιές που έζησαν στο συγκεκριμένο γήπεδο με την φανέλα του Ολυμπιακού.

Για το πόσο τους λείπει η ατμόσφαιρα στην έδρα της ομάδας του λιμανιού. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο πως ο Ζεβλάκοφ παρακολούθησε από την τηλεόραση το παιχνίδι του Ολυμπιακού με την πρωταθλήτρια Γερμανίας, Μπάγερν και φροντίζει να ενημερώνεται για την πορεία της πειραϊκής ομάδας.

Ήταν μια ξεχωριστή συνάντηση και για τους δύο πρώην παίκτες του Ολυμπιακού και θα πρέπει εδώ να σημειωθεί πως όλοι οι παίκτες της Πολωνίας ρωτούσαν μετά το ματς τον Μίκα Ζεβλάκοφ για τα όσα είπε με τον Ριβάλντο.

«Είπαμε για το πόσο μας έχει λείψει ο Ολυμπιακός και το Καραϊσκάκη» απαντούσε με περηφάνια και νοσταλγία ο πρώην αμυντικός των ερυθρόλευκων.

Για την ιστορία το φιλικό παιχνίδι έληξε ισόπαλο 3-3.