Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες για την τοποθέτηση του νέου χλοοτάπητα στο «AEL FC ARENA», όπως ανακοίνωσε η Λάρισα.

Ο κάκιστος αγωνιστικός χώρος που βρισκόταν το γήπεδο οδήγησε τη διοίκηση να προχωρήσει σε δραστικά μέτρα για τη βελτιστοποίηση του, με τις εργασίες να προχωρούν με γοργούς ρυθμούς.

Μάλιστα, η αλλαγή του χλοοτάπητα επετεύχθη σε συντομότερο χρονικό πλαίσιο απ΄ότι είχε αρχικά εκτιμηθεί και πλέον η ανάδοχος εταιρεία που έχει αναλάβει το έργο μπορεί να προχωρήσει στην επόμενη φάση του σχεδιασμού.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η ΠΑΕ ΑΕΛ ανακοινώνει την ολοκλήρωση της 5 φάσης των εργασιών της τοποθέτησης του χλοοτάπητα στο AEL FC ARENA από την ανάδοχο εταιρεία Hellasod.

Ήδη από χτες Τρίτη 22/10/2019 η ανάδοχος εταιρεία, με την ολοκλήρωση της τοποθέτησης του χλοοτάπητα πέρασε στην 6 φάση των εργασιών. Η φάση αυτή περιλαμβάνει τη δεύτερη επισπορά του χλοοτάπητα (η πρώτη έγινε στις εγκαταστάσεις της εταιρείας πριν το κόψιμό του και θα ακολουθήσει η 3 μετά τον αγώνα με τη Λαμία), τον ψεκασμό και τη λίπανση του, καθώς και την αμμοδιανομή της επιφάνειας.

Απόλυτη προτεραιότητα της αναδόχου εταιρείας πλέον είναι αφενός μεν η ανάπτυξη του ριζικού συστήματος, μέσω της λίπανσης και των προγραμματισμένων ποτισμάτων, αφετέρου δε η υγιής ανάπτυξη συνολικά του χλοοτάπητα και της επιφανείας του.

Η όψη αυτή τη στιγμή του χλοοτάπητα έχει ελαφρώς κίτρινο-καφέ χρώμα, όψη φυσιολογική για τις εργασίες που έχουν προηγηθεί (κυρίως λόγω της αμμοδιανομής), η οποία θα βελτιωθεί την επόμενη εβδομάδα με την επίδραση των παρεμβάσεων»