Ο Ολυμπιακός μπορεί να μίλησε και να συμφώνησε με τον Κεστούτις Κεμζούρα, ανακοινώνοντας μάλιστα την παραμονή του στον πάγκο του μέχρι το τέλος της σεζόν, αλλά είναι κοινό μυστικό ότι η περίπτωση του Μίλαν Τόμιτς τον δελεάζει και δεν τον αφήνει αδιάφορο.

Ο Σέρβος τεχνικός που έχει συνδέσει το όνομα του με τους ερυθρόλευκους επί σχεδόν τρεις δεκαετίες αποχώρησε από τον Ερυθρό Αστέρα κι αυτόματα η περίπτωση του ήρθε στο προσκήνιο για τον Ολυμπιακό.

Ο ιστορικός αρχηγός και σημαία του Ολυμπιακού, απέδειξε στον πάγκο του Ερυθρό Αστέρα ότι εξελίσσεται σε πολύ καλό προπονητή, απέκτησε εμπειρίες, κατέκτησε τίτλους και εμφανίζεται έτοιμος να αναλάβει για… τρίτη φορά προπονητής των Ερυθρόλευκων.

Εάν και όταν κληθεί είναι δεδομένο πως θα αποδεχτεί να αναλάβει, καθώς υπάρχει αμοιβαίος σεβασμός τόσο από την πλευρά της διοίκησης αλλά και από τον ίδιο που θεωρεί τον Ολυμπιακό το δεύτερο σπίτι του.

Παράλληλα, ο έμπειρος τεχνικός θεωρείται ένα πρόσωπο συνολικά αποδεκτό από τον κόσμο, τους παίκτες, αλλά και ολόκληρο τον οργανισμό του Ολυμπιακού και φαντάζει ως ο ιδανικότερος άνθρωπος για να αναλάβει την ομάδα και να την φέρει και πάλι στον σωστό δρόμο.

Ο Τόμιτς είναι ένας στρατιώτης του συλλόγου, που μπορεί να λειτουργήσει συσπειρωτικά όσο κανένας άλλος, ενώ είναι δεδομένο πως θα δώσει κίνητρο και πάλι στην ομάδα αλλά και στους οπαδούς.

Ο Τόμιτς είναι στην κορυφή της λίστας του Ολυμπιακού παρά το γεγονός ότι ο Κεμζούρα είναι αυτή τη στιγμή ο προπονητής του Ολυμπιακού όμως δεν αποκλείεται να αναλάβει ο Τόμιτς και ο Λιθουανός να παραμείνει στον πάγκο ως βοηθός του.

Βέβαια, αυτή τη χρονική στιγμή φαντάζει δύσκολο, καθώς οι Αγγελόπουλοι δύσκολα θα ακυρώσουν τη συμφωνία με τον Κεμζούρα. Αλλά για το καλοκαίρι ή εάν τα πράγματα δεν πάνε καλά φέτος, η υποψηφιότητά του, είναι στις δύο πρώτες θέσεις της λίστας (με τον Γιώργο Μπαρτζώκα να είναι επίσης μια από τις πρώτες επιλογές).

Αξίζει να σημειωθεί πως η αποχώρηση του Τόμιτς από τον Ερυθρό Αστέρα έχει αναγκάσει τους ιθύνοντες της σέρβικης ομάδας να βγουν στην αγορά για προπονητή και ο Ντέιβιντ Μπλατ είναι ένας από τους πρώτους προπονητές που προτάθηκαν.

Ο Αμερικανός τεχνικός που αποχώρησε πριν λίγες βδομάδες από τον Ολυμπιακό, είναι ένας από τους τεχνικούς που εξετάζουν στην ομάδα του Βελιγραδίου. Μάλιστα όπως αναφέρουν τα σέρβικα ΜΜΕ, υπάρχουν επαφές ανάμεσα στις δυο πλευρές, όμως ο Μπλατ έχει υψηλό κασέ για τα δεδομένα του Ερυθρού Αστέρα.

Από εκεί και πέρα όμως δεν αποκλείεται να υπάρξουν αμοιβαίες υποχωρήσεις και να συμφωνήσουν Μπλατ και Ερυθρός Αστέρας.

Αυτή τη στιγμή λοιπόν και σύμφωνα με όσα γράφουν στη Σερβία δεν είναι απίθανο να υπάρξει μια άτυπη ανταλλαγή ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Ερυθρό Αστέρα, με τον Τόμιτς να αναλαμβάνει τα ηνία των Πειραιωτών και τον Μπλατ τα ηνία των Σέρβων.