Μετά την επιβλητική νίκη επί της Ναμούρ στο ΣΕΦ, ο Ολυμπιακός αγωνίζεται στην Ισπανία και απέναντι στην Βαλένθια για την 2η αγωνιστική του Eurocup.

Oι αήττητες νταμπλούχες Ελλάδας ταξιδεύουν την Τετάρτη (23/10) για την εκτός έδρας δοκιμασία τους και προσδοκούν στο θετικό αποτέλεσμα που θα τους διατηρήσει στην κορυφή του ομίλου τους.

Η Κατερίνα Σωτηρίου μίλησε στο www.olympiacossfp.gr και αναφέρθηκε στην αναμέτρηση με τις Ισπανίδες και όσα πρέπει να κάνει η ομάδα της την Πέμπτη (24/10, 21:30).

Η Ελληνίδα φόργουορντ του Ολυμπιακού, τόνισε αρχικά από την μεριά της πως: «Και οι δύο ομάδες, μετά και το αποτέλεσμα που έφερε και η Βαλένθια στην Ουγγαρία, έκαναν μία επιβλητική εκκίνηση στο Eurocup. Και δείχνουν απο την αρχή ότι ο στόχος τους είναι η πρώτη θέση.

Σίγουρα είμαστε δύο πολύ καλές ομάδες, όμως το ποιος είναι ο καλύτερος πρέπει να το αποδείξουμε στην πράξη. Αρχή γενομένης στο παιχνίδι που ακολουθεί στην Ισπανία.

Θεωρώ ότι είναι ένα ματς το οποίο και η ομάδα και εγώ προσωπικά, χαίρεσαι να παίρνεις μέρος. Είναι ένα ματς που θέλουμε να παίζουμε, έχοντας αντιπάλους με τέτοια δυναμικότητα».

Τι πρέπει ο Ολυμπιακός να προσέξει στην Ισπανία; Η Σωτηρίου δήλωσε: «Σε θέμα τακτικής έχουμε θετικά και αρνητικά στοιχεία. Εμείς από την μεριά μας παίζουμε πάντοτε έχοντας ως αντίπαλο στον εαυτό μας και θεωρώ ότι πρέπει να έχουμε ιδιαίτερη προσοχή, στα ριμπάουντ, που είναι ένας τομέας που έχουμε πρόβλημα και οφείλουμε να βελτιωνόμαστε διαρκώς.

Η Βαλένθια πρόκειται για μία πολύ σκληρή ομάδα αν και πιστεύω ότι εμείς είμαστε ανώτεροι. Πρέπει όμως να το δείξουμε στο παρκέ».

Η Ελληνίδα αθλήτρια του Ολυμπιακού έχει αντιμετωπίσει την Βαλένθια, έχοντας παίξει στην Ισπανία πριν επιστρέψει στην Ελλάδα για λογαριασμό των «ερυθρόλευκων».

Υποστήριξε λοιπόν για την επόμενη αντίπαλο του Ολυμπιακού πως: «Έχω αντιμετωπίσει την Βαλένθια στο παρελθόν την εποχή που κατέκτησε την Ευρωλίγκα και θυμάμαι μια παραδοσιακή ισπανική ομάδα που παίρνει ενέργεια στην έδρα της παίζοντας μπροστά στον κόσμο της.

Πρέπει να παρουσιαστούμε συγκεντρωμένες 40 λεπτά αν θέλουμε να διεκδικήσουμε ένα θετικό αποτέλεσμα».

Ποιες οι διαφορές της με τον Ολυμπιακό; Η Σωτηρίου αναλύει στο www.olympiacossfp.gr ότι: «Κάθε ομάδα έχει τα χαρακτηριστικά της. Από την πλευρά μου δεν μπορώ να την συγκρίνω ούτε με την Χιρόνα ούτε με την Αβενίδα όμως η επόμενη αντίπαλός μας δεν παύει να είναι μία καινούρια ομάδα και δεν έχει σχέση με το παρελθόν.

Είναι μία ομάδα στα μέτρα μας αλλά και ανταγωνιστική στην έδρα της. Σίγουρα πρέπει να επιβάλλουμε το ρυθμό μας στο παιχνίδι, να ελέγξουμε τα ριμπάουντ και τα λάθη μας αντίστοιχα.

Πιστεύω πως και οι δυο ομάδες σουταρουμε το ίδιο καλά αρα από κει και περα αν τα καταφέρουμε αυτά θα παιχτεί στις λεπτομέρειες η νίκη. Από θέμα δυναμικότητας είναι ένα διαφορετικό παιχνίδι από την Namur και το γνωρίζουμε καλά».

Τέλος, ερωτώμενη αν πρέπει να κρατήσει κάτι από το ματς με την Ναμούρ στο ΣΕΦ, η Σωτηρίου είπε: «Σίγουρα πρέπει να κρατάς πράγματα μετά από τέτοια παιχνίδια. Και εμείς αυτό κάνουμε.

Τα στοιχεία που κρατάμε από το ματς με την Namur είναι το αποτέλεσμα, η μεγάλη διαφορά που χρειάζεται στα παιχνίδια ομίλου σε περίπτωση ισοβαθμίας, η ένταση για 40 λεπτά και η ομαδική δουλειά σε άμυνα και επίθεση».