Έντονος εκνευρισμός επικρατεί στην ΑΕΚ για τη διαιτησία στην αναμέτρηση με το Περιστέρι. Στο σύλλογο θεωρούν πως οι διαιτητικές αποφάσεις έκριναν ξεκάθαρα του αποτέλεσμα του αγώνα, με αποτέλεσμα να αντιδράσουν και να ζητήσουν την επανάληψη του παιχνιδιού ή σε διαφορετική περίπτωση τη συνέχιση από ένα συγκεκριμένο χρονικό σημείο και έπειτα.

Στο περιθώριο συνέντευξης στον ραδιοφωνικό σταθμό Sport24 radio, ο πρόεδρος της ΚΑΕ, Μάκης Αγγελόπουλος στάθηκε πάνω στη ζήτημα, επιρρίπτοντας μάλιστα ευθύνες στον πρόεδρο της ΕΟΚ, Γιώργο Βασιλακόπουλο.

Παράλληλα, ο ισχυρός άνδρας του συλλόγου μίλησε για τις επόμενες κινήσεις που ετοιμάζει στο μέλλον, την αγωνιστική και μεταγραφική δραστηριότητα της ομάδας, ενώ στάθηκε και στην ιδιαίτερη στήριξη του κόσμου.

Αναλυτικά όσα είπε στη συνέντευξη:

Αρχικά, ο Μάκης Αγγελόπουλος ξεκαθάρισε: «Εμείς τα τελευταία 5 χρόνια δεν έχουμε ασχοληθεί με το θέμα διαιτησίας. Δεν είμαστε οι γραφικοί που θα ασχολούμαστε πάντα με τη διαιτησία. Κοιτάμε πάντα τα λάθη μας. Αυτό που μας εξόργισε στο τελευταίο παιχνίδι ήταν όταν έχεις 80 σφυρίγματα και τα 78 ήταν εις βάρος μας εκεί ξεφεύγει το πράγμα Ήταν εξοργιστική η διαιτησία. Δεν έχουμε δει μέσ στο γήπεδό μας τέτοιους διαιτητές.

Απέβαλλαν τον προπονητής μας ο οποίος απλά πήγε στη γραμματεία και ρώτησε για τον χρόνο. Δεν ξέρω καν αν ήταν τεχνική ποινή. Στο φύλλο αγώνος δεν έγραφε καν για την τεχνική ποινή. Γιατί απεβλήθη; Πραγματικά, πιστέψτε με δεν μας αρέσει να διαμαρτυρόμαστε για τη διαιτησία. Έχουμε επενδύσει στην ομάδα, στην ιστορία μας. Δεν είναι κάτι που το συνηθίζουμε».

Σε ερώτηση για το αν είναι λίγο υποτιμητικό για την ΑΕΚ να γίνεται τέτοιος ντόρος, ο Μάκης Αγγελόπουλος απάντησε: «Εγώ θεωρώ ότι πρέπει να προστατέψουμε την ιστορία της ΑΕΚ, της ομάδας που έχει φέρει τον τελευταίο ευρωπαϊκό τίτλο στη χώρα, την ομάδα που έχει φέρει τις τελευταίες επιτυχίες τα τελευταία χρόνια. Είναι η ομάδα που χρηματοδότησε εξ ολοκλήρου για πρώτη φορά ένα Final 4.

Σεβόμενοι όλα αυτά και επειδή είναι θέμα αρχής για εμάς και επειδή πρέπει να σεβαστούμε κι εμείς όσα έχουμε κάνει, θα θέλαμε το ελληνικό μπάσκετ να σεβαστεί αυτά που έχει προσφέρει τα τελευταία 5 χρόνια η ΑΕΚ. Έχουμε αναβαθμίσει το μπάσκετ, έχουμε πληρώσει πολλά εκατομμύρια εκτός ομάδας για να αναβαθμίσουμε το προϊόν. Τα λέμε αυτά μήπως προλάβουμε και σώσουμε το κομμάτι τώρα που είναι αρχή. Τι να το κάνουμε; Να φωνάξουμε στο τέλος;»

Για όσα προηγήθηκαν στο ελληνικό μπάσκετ και τη Basket League με την αποχώρηση του Ολυμπιακού και το αν κάθε φωνή διαμαρτυρίας είναι ευκαιριακή: «Εμείς στον ΕΣΑΚΕ είχαμε θέσει το θέμα των αλλαγών αλλά μετά από συμφωνία να τελειώσει πρώτα το Πρωτάθλημα. Δεν μπορεί αυτός που ορίζει τον διαιτητή να τον παρατηρεί και να τον αξιολογεί.

Η αλλαγή αυτή που ζήτησε η ΑΕΚ από τους παρατηρητές, που θεωρούμε ότι είναι το πρώτο βήμα για να δημιουργήσουμε συνθήκες υγειούς ανταγωνισμού και ισορροπίας, δεν μπορεί να είναι ελεγχόμενος από τον ίδο φορέα. Χρειάζεται νόμος για να αλλάξει αυτό, το οποίο εμείς ζητάμε από την πολιτεία να νομοθετηθεί. Ο νόμος στον οποίο κινούμαστε δεν μας επιτρέπει τις αλλαγές. Είναι αλλαγές που έχουμε σχεδόν όλες οι ομάδες συμφωνήσει».

Σε ερώτηση για το αν υπάρχει ευθύνη από την πλευρά του προέδρου της ΕΟΚ, Γιώργου Βασιλακόπουλου: «Ο κύριος Βασιλακόπουλος είναι πρόεδρος της ΕΟΚ. Τα σκάγια περνούσαν από τον ίδιο σαν υπερκείμενη αρχή. Η ΕΟΚ είναι ένας φορέας που χρηματοδοτείται από την πολιτεία και από τις ομάδες, δηλαδή εν μέρει διαχειρίζεται και θέματα δικά μας. Σαν υπερκείμενη αρχή ναι, λοιπόν».

Σε ερώτηση για αυτό που δυσκολεύει την ΑΕΚ να δέσει αγωνιστικά: «Ξέρετε καλύτερα από μένα γιατί σας παρακολουθώ στον χώρο του μπάσκετ, άρα γνωρίζετε ότι στη διαδικασία όπου μία ομάδα που έχει 8 νέους παίκτες και νέο προπονητή, άρα και καινούρια φιλοσοφία χρειάζεται χρόνο.

Έχουμε παίκτες που προέρχονται από την προετοιμασία, τα πόδια τους είναι βαριά, ο εγκέφαλος έχει δεχτεί πολλές πληροφορίες και ο ρυθμός απουσιάζει και θα έρθει μέσα από τα παιχνίδια.

Είναι θέμα χρόνου να βρει η ομάδα ρυθμό και να παρουσιάσει η ΑΕΚ αυτό που έχει σχεδιάσει από το καλοκαίρι. Είναι μία διαδικασία που δεν είναι αυτόματη, δεν έχουμε κουμπί παραγωγής, μιλάμε για ανθρώπους με διαφορετική ψυχολογία, διαφορετικές νοοτροπίες και πολλούς νέους παίκτες. Πρέπει να δώσουμε χρόνο».

Για το αν θα αποκτηθεί γκαρντ: «Δεν έχουμε συζητήσει με τον προπονητή καμία πιθανότητα αλλαγής σε αυτή τη φάση». Για την ευρωπαϊκή πρόκληση: «Οι ομάδες χτίζουν τα ρόστερ τους με βάση τις ευρωπαϊκές τους διοργανώσεις.

Η δική μας πρόκληση είναι το Champions League. Κάθε χρόνο ο στόχος μας είναι να πάμε στο Final 4. Έχουμε κερδίσει μία φορά τον τίτλο, είμαστε η ομάδα με τους περισσότερους πόντους και από τις ομάδες με τις καλύτερες αξιολογήσεις στη διοργάνωση. Αν καταφέρουμε να δέσουμε και λίγο θα μπορούμε να πετύχουμε τον στόχο μας».

Για τα εισιτήρια διαρκείας και γενικά τη στήριξη του κόσμου: «Κοιτάξτε να δείτε, τώρα ακουμπάτε ένα πρόβλημα π ου αντιμετωπίζουμε τα τελευταία χρόνια σε ό,τι αφορά την παρουσία μας στα υπόλοιπα παιχνίδια εκτός των αγώνων νοκ άουτ και του FINAL 4. Υπάρχει και η θετική άποψη ότι κάθε χρόνο είμαστε καλύτερα από πέρυσι.

Προφανώς όταν ξεκινά μία καινούργια προσπάθεια θες τον κόσμο δίπλα σου. Δεν έγινε αυτό στην αρχή, περιμένουμε και ευελπιστούμε ότι έστω και με τη μορφή επιβράβευση για όσα έχει πετύχει η ομάδα θα συσπειρωθεί ο κόσμος και θα έρθει πιο κοντά. Μεγάλο brand θεωρείσαι όταν παίζεις σε μεγάλο γήπεδο. Εμείς αντέχουμε ακόμα».

Εν συνεχεία, ο Μάκης Αγγελόπουλος πρόσθεσε: «Το οικονομικό έχουμε αποδείξει ότι το αντέχουμε. Το αγωνιστικό μας προβληματίζει λίγο περισσότερο, γιατί ένα γήπεδο παγωμένο μες 500-600 θεατές δημιουργεί ένα περίεργο περιβάλλον.

Το εντυπωσιακό είναι πως όταν βγαίνω στο εξωτερικό τα γήπεδα γεμίζουν με αντίπαλο την ΑΕΚ. Η Χάποελ αύριο περιμένει sold out. Μας λένε ότι είμαστε στις Top 20 ομάδες της Ευρώπης».

Για τη λύση αλλαγής της έδρας: «Σίγουρα δεν μπορεί να πάει χειρότερα! Ας ξεκινήσουμε από αυτό.

Σε ένα γήπεδο μικρότερης χωρητικότητας όπου θα μπορέσουμε να έχουμε τη δυνατότητα να παρέχουμε και άλλες υπηρεσίες στον κόσμο, όπου ο άλλος θα μπορεί να πάει να περάσει και άλλες στιγμές όταν θα βρεθεί στο γήπεδο, θεωρώ ότι μπορεί να είναι το σημείο που θα γυρίσει λίγο την κατάσταση και θα συσπειρώσουμε και θα έχουμε καλύτερη εικόνα στις εξέδρες.

Βρισκόμαστε στη γραφειοκρατεία αυτή τη στιγμή.

Είμαστε στα πρωτόκολλα παράδοσης-παραλαβής από την ΕΤΑΔ και από εκεί προς το ΣΕΦ. Έχουμε κατ’ αρχήν συμφωνία με την Κυβέρνηση. Περιμένουμε να τελειώσουν τα γραφειοκρατικά θέματα για να προχωρήσουμε.

Αυτές οι διαδικασίες δεν νομίζω ότι θα πάρουν περισσότερο 10-15 μέρες. Από την μεριά μας έχουμε κάνει ό,τι πρέπει σε επίπεδο μελετών και θα πρέπει να μετατρέψουμε μια Ολυμπιακή Εγκατάσταση σε γήπεδο μπάσκετ. Μόλις τελειώσουν τα γραφειοκρατικά θέματα θα είμαστε έτοιμοι να μπούμε στο γήπεδο»

Για τον χρονικό ορίζοντα του γηπέδου: «Αυτές οι διαδικασίες θα χρειαστούν 10 με 15 ημέρες. Από τη μεριά μας έχουμε κάνει ό,τι πρέπει σε επίπεδο μελετών και προπαραγγελιών σε αυτά που θα χρειαστούμε για να μετατρέψουμε μία ολυμπιακή εγκατάσταση σε γήπεδο μπάσκετ. Αν γίνουν οι διαδικασίες που ας είπαμε θα είμαστε έτοιμοι να μπούμε στο γήπεδο».

Κλείνοντας, ο Μάκης Αγγελόπουλος είπε: «Ελπίζω να μην χρειαστεί να ξαναμιλήσουμε για τη διαιτησία».