«Όμορφη ζωή / La vita è bella». Ο ευαίσθητος και αισιόδοξος κόσμος του Nicola Piovani ξεδιπλώνεται μέσα από συνθέσεις και τραγούδια του βραβευμένου συνθέτη που έντυσε με λόγο η Λίνα Νικολακοπούλου και ερμηνεύει ιδανικά ο Θοδωρής Βουτσικάκης. Θα ακουστούν την Πέμπτη 24 Οκτωβρίου, στις 8:30 το βράδυ, στην Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης του Μεγάρου Μουσικής Aθηνών με τη συνοδεία της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών υπό τη μουσική διεύθυνση του Μίλτου Λογιάδη. Οι ενορχηστρώσεις είναι του Αντώνη Σουσάμογλου και του Λάζαρου Τσαβδαρίδη.

Στη συναυλία θα γίνει επίσημα η πρώτη παρουσίαση του νέου δίσκου των Piovani – Νικολακοπούλου – Βουτσικάκη με τίτλο «Όμορφη ζωή». Για τον τίτλο αυτό που αναφέρεται στη βραβευμένη με Όσκαρ μουσική του συνθέτη για την ταινία «Η ζωή είναι ωραία» μας μιλάει η Λίνα Νικολακοπούλου μεταφέροντας μας και το συναίσθημα αυτής της παράστασης: «Είναι πολύ σημαντικό ειδικά στους καιρούς που ζούμε να μπορεί κάποιος να σου μεταδώσει το συναίσθημα πως ΕΙΝΑΙ ΟΜΟΡΦΗ Η ΖΩΗ. Να σε κάνει να χαμογελάσεις, να νιώσεις την καρδιά σου ζωντανή, να σου δικαιώσει την ομορφιά της Αγάπης. Καμιά φορά και λίγες μόνο νότες μιας μουσικής μπορούν να το καταφέρουν. Ο ιταλός συνθέτης και μαέστρος Nicola Piovani είναι σίγουρα ένας από αυτούς τους δημιουργούς που χρωματίζουν μαγικά τον τρυφερό και ευάλωτο εσωτερικό μας κόσμο».

Ο Θοδωρής Βουτσικάκης έχει ξεχωρίσει στην έως τώρα πορεία του για τις συνεργασίες του με σπουδαίους δημιουργούς, για τους ρόλους που ερμηνεύει στο μουσικό θέατρο, αλλά κυρίως για τον ξεχωριστό τρόπο ερμηνείας και το ιδιαίτερο καλλιτεχνικό του ταμπεραμέντο.
Δεν είναι τυχαίο ότι οι δρόμοι των Piovani – Νικολακοπούλου και του νεαρού ερμηνευτή συναντήθηκαν με αφορμή την καλλιτεχνική «συγγένεια» αλλά και την έντονη επιθυμία να τραγουδηθούν στα ελληνικά –σε μια ολοκληρωμένη δισκογραφική δουλειά– αγαπημένες μελωδίες και ορισμένα κρυμμένα διαμάντια του συνθέτη.
Η αμοιβαία συμπάθεια που δημιουργήθηκε κατά την πρώτη συνάντηση των δύο αγαπημένων δημιουργών, οι κοινές τους αναφορές και η αγάπη του ενός για τη γλώσσα και για το έργο του άλλου, έχτισαν τη γέφυρα για τη συνεργασία τους σε έναν δίσκο με εννιά τραγούδια ερμηνευμένα με ιδιαίτερη ευαισθησία από τον Θοδωρή Βουτσικάκη που θα ακουστούν για πρώτη φορά σε μια ολοκληρωμένη παρουσίαση τον Οκτώβριο στο Μέγαρο. Τραγούδια που θα μπερδευτούν γλυκά με γνωστά ορχηστρικά του Piovani για αγαπημένες κινηματογραφικές ταινίες, τα οποία θα απολαύσουμε από τους μουσικούς της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών υπό τον Μίλτο Λογιάδη.

Λίγα λόγια για τον συνθέτη
Ο κορυφαίος ιταλός μελωδιστής Nicola Piovani άρχισε να γράφει με προτροπή του Μάνου Χατζιδάκι και έχει υπογράψει μέχρι σήμερα τη μουσική για πάνω από 130 ταινίες. Μεταξύ άλλων, συνεργάστηκε με τους σκηνοθέτες Ταβιάνι, Τορνατόρε, Μπενίνι (Όσκαρ 1999 για τη μουσική της ταινίας «La vita è bella») καθώς και για τις τρεις τελευταίες ταινίες του Φελλίνι.

Συντελεστές
Καλλιτεχνική επιμέλεια | Λίνα Νικολακοπούλου
Τραγούδι | Θοδωρής Βουτσικάκης
Ενορχηστρώσεις | Αντώνης Σουσάμογλου, Λάζαρος Τσαβδαρίδης
Κρατική Ορχήστρα Αθηνών
Μουσική διεύθυνση | Μίλτος Λογιάδης
Μαντολίνο | Βάγια Ζεππάτου