Οι τουρκικές αρχές εισβάλλουν σε σπίτια στη Καισάρεια και τα Άδανα, προχωρώντας σε συλλήψεις όλων όσοι θεωρούνται ύποπτοι για «διενέργεια προπαγάνδας» στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τάσσονται κατά της τουρκικής εισβολής στην Συρία.

Τα πρόσωπα αυτά, θεωρούνται από τις τουρκικές αρχές υποστηρικτές των «τρομοκρατικών» οργανώσεων καθώς κοινοποιούν μέσω των λογαριασμών τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σχετικό «προπαγανδιστικό» υλικό.

Δεκάδες οι συλληφθέντες

Δεκάδες έχουν συλληφθεί, σύμφωνα με όσα αναφέρονται στην τουρκική «Ηaberler». Το αντιτρομοκρατικό τμήμα της τουρκικής Αστυνομίας πραγματοποιεί συγκεκριμένα επιχείρηση, εισβάλλοντας στα σπίτια αφού παραβιάσουν τις πόρτες.

Τα άτομα που συλλαμβάνονται θεωρούνται ύποπτα για την ανάρτηση «προπαγανδιστικού» υλικού που σχετίζονται με τις κουρδικές οργανώσεις PKK και YPG.

Συνεχίζεται το αιματοκύλισμα στη Συρία

Στο μεταξύ σε 218 ανέρχονται οι άμαχοι, μεταξύ των οποίων και 18 παιδιά, που έχουν χάσει τη ζωή τους από την τουρκική επίθεση στη βορειοανατολική Συρία, περίπου μία εβδομάδα μετά την έναρξή της, σύμφωνα με την ανακοίνωση των κουρδικών αρχών της περιοχής.

Επίσης 650 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί, ανακοίνωσαν οι αρχές στον τομέα της υγείας.

Η συνάντηση Πούτιν-Ερντογάν

Το Κρεμλίνο εξέφρασε τις ανησυχίες του για την ανθρωπιστική κατάσταση στη βόρεια Συρία μετά την απόφαση της Τουρκίας να εξαπολύσει στρατιωτική επιχείρηση εκεί. Ο εκπρόσωπός του Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε ότι η Ρωσία ανησυχεί ιδιαίτερα για την κατάσταση σχετικά με τους πρόσφυγες.

Ο Πεσκόφ σημείωσε επίσης ότι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν και ο Τούρκος ομόλογός του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα συζητήσουν τις ενέργειες της Τουρκίας στη Συρία σε συνάντηση που θα έχουν την Τρίτη στο Σότσι, το ρωσικό θέρετρο στην Μαύρη Θάλασσα.