Ιδιαίτερα «σκούρα» τα έχει βρει η Αγκυρα όσον αφορά την τουρκική επιχείρηση στη βορειονατολική Συρία. Μετά τη συμμαχία Κούρδων και Ασαντ με τις «πλάτες» της Ρωσίας, ο Ερντογάν ανασκουμπώθηκε την Τετάρτη, λέγοντας πως δεν τον ενδιαφέρουν ιδιαίτερα οι πόλεις Μανμπίτζ και Κομπάνι.

Ωστόσο, στη συνέχεια ο τούρκος πρόεδρος έστειλε τελεσίγραφο στους Κούρδους να παραδώσουν τα όπλα τους μέχρι το βράδυ της Τετάρτης. Προθεσμία πάντως, η οποία έληξε χωρίς να συμβεί το παραμικρό.

Ετσι, η Αγκυρα -βλέποντας και τους Κούρδους μαχητές να αντιστέκονται σθεναρά σε σημεία κλειδιά- επικαλείται αυτή τη φορά σενάριο… χημικών όπλων που σχεδιάζουν να χρησιμοποιήσουν στην περιοχή οι Κούρδοι προκειμένου να κατηγορήσουν τον τουρκικό στρατό.

Οι δηλώσεις Ακάρ

Οπως τόνισε ο τούρκος υπουργός Αμυνας, Χουλουσί Ακάρ, υπάρχουν πληροφορίες πως τρομοκρατικές οργανώσεις σχεδιάζουν να χρησιμοποιήσουν χημικά όπλα.

Μάλιστα, πρόσθεσε πως ο τουρκικός στρατός δεν διαθέτει χημικά όπλα στο οπλοστάσιό του. «Όλοι το ξέρουν αυτό» τόνισε, σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο Anadolu.

Ο Χουλουσί Ακάρ επισήμανε ότι έχει μεγάλη σημασία, όχι μόνο η ασφάλεια της χώρας, αλλά και η ασφάλεια των Κούρδων που ζουν στην περιοχή, των Αράβων, των Χριστιανών και άνθρωποι άλλων εθνοτήτων και θρησκεύματος.