Η διάσημη ηθοποιός Τζένιφερ Άνιστον είναι μια από τις πιο δυναμικές γυναίκες στο Χόλιγουντ κι αυτό, μετά από τόσα χρόνια, δεν χρειάζεται απόδειξη. Και η Τζένιφερ Άνιστον ξέρει πως να χρησιμοποιήσει αυτή τη δύναμή της για καλό σκοπό.

H 50χρονη Τζένιφερ Άνιστον φωτογραφήθηκε στα λευκά για λογαριασμό του περιοδικού Variety και πέρασε ένα ισχυρό κοινωνικό μήνυμα για τον φιλανθρωπικό σκοπό που έχει αφιερώσει μεγάλο μέρος της ενέργειας και της περιουσίας της, τον παιδικό καρκίνο.

Εδώ και χρόνια, η Τζένιφερ Άνιστον, συνεισφέρει οικονομικά και σε επίπεδο ενημέρωσης στο St Jude Children’s Hospital, έναν μεγάλο οργανισμό στις ΗΠΑ με παραρτήματα σε διάφορες χώρες, που ασχολείται με παιδιά με ανίατες ασθένειες, κυρίως λευχαιμία και καρκίνους.

View this post on Instagram

It’s been 15 years since Jennifer Aniston signed off as Rachel Green on #Friends. In that time, she’s received plenty of offers to return to TV, but she hadn’t been tempted by any of them. “I was doing so many films at the time,” Aniston says on a recent afternoon, sitting in the living room of her Bel-Air mansion, as her two dogs — Clyde and Sophie — scamper around her. “So I never thought, ‘Oh I’m nostalgic.’” And she didn’t think anything could compare with the professional experience of #Friends anyway. “If I was going to go back anywhere, that’s where I would want to go. Meaning in my mind.” In Variety’s Power of Women issue, Aniston opens up about working with Harvey Weinstein, how she felt about Matt Lauer’s abusive behavior, and the real reason why they never did a #Friends movie. Link in bio. (?: @peggysirota)⁠ ⁠

A post shared by Variety (@variety) on

Όπως εξηγεί στη συνέντευξή της η Τζένιφερ Άνιστον, η Μάρλο Τόμας, η ηθοποιός που υποδύεται στην τηλεοπτική σειρά «Τα Φιλαράκια» τη μητέρα της, ήταν ο άνθρωπος που της παρουσίασε το έργο του συγκεκριμένου οργανισμού.

Σήμερα η Τζένιφερ Άνιστον υψώνει το ανάστημά της μιλώντας για αυτά τα παιδιά.

«Βλέπεις αυτά τα μικρά θαύματα, αυτούς τους ήρωες να αντιμετωπίζουν κάτι που κανένα παιδί δεν θα έπρεπε να αντιμετωπίζει. Ξεκίνησα κάνοντας οτιδήποτε μπορούσα να κάνω. Γνώρισα τα παιδιά κι είναι πραγματικά μικροί ήρωες. Θυμάμαι ένα κοριτσάκι που αναφερόταν στους όγκους της ως «τα μικρά μου κτήματα», γιατί δεν ήθελαν να λένε μπροστά της τη λέξη «καρκίνος». Όλο αυτό σε αναγκάζει να βάλεις τα πράγματα κάτω από νέο πρίσμα» σημειώνει χαρακτηριστικά η Τζένιφερ Άνιστον, ενώ συνεχίζοντας συμπληρώνει:

«Tα περισσότερα παιδιά είναι από περιοχές που δεν παρουσιάζονται ευκαιρίες για ένα εισόδημα αντίστοιχο με τις οικογένειες που έχουν την τύχη να το διαθέσουν για τα παιδιά τους. Κάθε χρόνο μου στέλνουν από την κλινική μια ευχετήρια κάρτα στα γενέθλια μου κι έχει πάνω τα πρόσωπα όλων των παιδιών. Και κάθε ένα την υπογραφή. Τους συμπεριφέρονται σαν αγγέλους. Γιατί τέτοιοι είναι».

Το νέο τεύχος του Variaety είναι αφιερωμένο στην δύναμη των γυναικών, ένα αφιέρωμα που κάνει κάθε χρόνο το περιοδικό, ενώ στην φετινή έκδοση του εκτός από την Τζένιφερ Άνιστον, φιλοξενούνται επίσης και οι Μπρι Λάρσον, η Μαράια Κάρεϊ, η Ακουαφίνα, η Τσάκα Καν και η Ντάνα Γουόλντεν.

«Συμπεριφέρθηκε σαν γουρούνι»

Στην ίδια συνέντευξη η διάσημη ηθοποιός, μίλησε και για την δική της συνεργασία με τον αμερικανό παραγωγό Χάρβεϊ Γουάνστιν.

Η Άνιστον, περιγράφει πώς ο Γουάινστιν, προσπάθησε να την υποχρεώσει να φορέσει στην πρεμιέρα της ταινίας «Derailed» το 2005, μια δημιουργία του οίκου Marchesa, συνδιαχειρίστρια του οποίου είναι η τότε σύζυγος του,  Τζορτζίνα Τσάπμαν.

«Θυμάμαι μου είπε, «Εντάξει, βασικά θα ήθελα να φορέσει ένα από αυτά στην πρεμιέρα». Και κοίταξα την συλλογή και τότε δεν ήταν αυτό που είναι σήμερα. Δεν ήταν για μένα», λέει η ηθοποιός.

«Μου είπε, «Πρέπει να βάλεις το φόρεμα». Αυτό ήταν το μοναδικό bullying που δέχτηκα. Του απάντησα, «Όχι δεν θα βάλω αυτό το φόρεμα»», προσθέτει η Τζένιφερ Άνιστον, που τελικά εμφανίστηκε στο κόκκινο χαλί με ένα φόρεμα Chanel.

View this post on Instagram

Derailed New York City premiere 2005. Just look at that smile?? #jenniferaniston #derailed #nyc

A post shared by ???????? ??????? (@jenaniston_love) on

View this post on Instagram

Happy birthday to Clive Owen ❤️❤️ #JenniferAniston #cliveowen #birthday #derailedmovie #lucindaharris

A post shared by Jennifer Aniston (@anistonxjennifer) on

Η Τζένιφερ Άνιστον περιέγραψε επίσης μια άβολη στιγμή της με τον Χάρβεϊ Γουάνστιν στη διάρκεια ενός γεύματος για την πρεμιέρα της ταινίας.

«Θυμάμαι καθόμουν στο τραπέζι με τον Κλάιβ Όουεν]και τους παραγωγούς μας κι ένας φίλος μου καθόταν μαζί μου.  Ο Γουάινστιν ήρθε κυριολεκτικά στο τραπέζι και είπε στον φίλο μου, «Σήκω πάνω!» και εγώ αντέδρασα, «Ω Θεέ μου». Οπότε ο φίλος μου σηκώθηκε και μετακινήθηκε και κάθισε ο Χάρβεϊ. Ήταν μια τόσο αηδιαστική κίνηση ανωτερότητας, συμπεριφέρθηκε σαν γουρούνι».

Όταν ρωτήθηκε αν ο Γουάιστιν αποδέχθηκε την άρνησή της για το φόρεμα, η Άνιστον απάντησε: «Ε και, τι θα μπορούσε να κάνει; Να έρθει εδώ και να με αναγκάσει να το φορέσω;».