Χιλιάδες διαδηλωτές βγήκαν σήμερα στους δρόμους του Μάντσεστερ για να διαμαρτυρηθούν για τη λιτότητα και την πολιτική της βρετανικής κυβέρνησης για το Brexit, την ώρα που οι Συντηρητικοί του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον βρίσκονται στην πόλη της βόρειας Αγγλίας για το συνέδριο του κόμματός τους.

Μια ομάδα διαδηλωτών ύψωσε στον ουρανό του Μάντσεστερ ένα μπαλόνι ύψους 6 μέτρων που αναπαριστά τον Μπόρις Τζόνσον ως ένα κλαψιάρικο μωρό, ενώ δεν του λείπει και η διάσημη ξανθιά κόμη του.

Στην πορεία, που οργάνωσαν συνδικαλιστικές ενώσεις και αριστερές οργανώσεις, οι συμμετέχοντες κρατούσαν πανό, σφύριζαν με σφυρίχτρες και έπαιζαν ντραμς για να καταγγείλουν τις πολιτικές λιτότητας και τις περικοπές στο σύστημα υγείας.

Μια δεύτερη διαδήλωση πραγματοποιήθηκε κατά της προγραμματισμένης αποχώρησης από την Ευρωπαϊκή Ένωση και την άκαμπτη πολιτική της κυβέρνησης στη διαμάχη για το Brexit με το κοινοβούλιο.

Σύμφωνα με την εφημερίδα The Manchester Evening News, ο αριθμός των διαδηλωτών υπολογίζεται σε δεκάδες χιλιάδες.

Τζόνσον: Δεν παραιτούμαι

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον δήλωσε σήμερα ότι δεν θα παραιτηθεί για να αποφύγει την καθυστέρηση του Brexit, πέραν του τέλους Οκτωβρίου.

Ο ίδιος έχει υποστηρίξει ότι θα βγάλει την Βρετανί από την ΕΕ με ή χωρίς συμφωνία για το Brexit, παρά την ψήφιση ενός νόμου από το κοινοβούλιο, που απαιτεί από τον ίδιο, να ζητήσει την παράταση της χρονικής προθεσμίας για το Brexit, στην περίπτωση που τα μέλη του κοινοβουλίου δεν εγκρίνουν μια συμφωνία.

Ο Τζόνσον έχει δηλώσει ότι θα ήταν καλύτερο “να βρεθεί νεκρός σε ένα χαντάκι,” παρά να ζητήσει μία παράταση.

Στην διάρκεια μιας συνέντευξης του στο BBC, για το αν θα παραιτηθεί, ώστε να μην χρειαστεί να ζητήσει μία παράταση, ο Τζόνσον απάντησε: “Όχι, έχω αναλάβει να ηγηθώ του κόμματος και της χώρας μου σε μία δύσκολη περίοδο και θα συνεχίσω να το κάνω αυτό. Πιστεύω ότι είναι ευθύνη μου να το πράξω.”

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ