Μαίνεται η κόντρα κυβέρνησης – αντιπολίτευσης για την υπόθεση της Novartis, μετά και την κατάθεση στη Βουλή πρότασης για τη σύσταση ειδικής κοινοβουλευτικής επιτροπής προς διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης κατά του Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.

Παράλληλα, στο επίκεντρο της επικαιρότητας βρίσκονται τα πόθεν έσχες των πολιτικών προσώπων που δόθηκαν στη δημοσιότητα.

Στο πλαίσιο αυτό, στην εκπομπή One Report φιλοξενήθηκαν ο βουλευτής Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Μπογδάνος, και ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Βέττας, όπου αντιπαρατέθηκαν για τα δύο αυτά ζητήματα.

Τα Πόθεν Εσχες

Ο κ. Μπογδάνος υποστήριξε ότι είναι συνειδητός φιλελεύθερος και πιστεύει πως σε μια αγορά και ελεύθερη κοινωνία όλοι έχουν δικαίωμα να επιδιώκουν τον πλουτισμό, να θέλουν είναι εύποροι. Διότι όταν είσαι εύπορος έχεις μια οικονομική ελευθερία και αυτό δεν είναι καθόλου αμελητέο.

Ωστόσο, αναφέρθηκε στο πόθεν έσχες του πρώην υπουργού Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου, λέγοντας πως δεν θα κατηγορήσει κανείς τον κ. Τσακαλώτο γιατί έχει τόσα χρήματα, αλλά «προκαλεί εντύπωση ότι ένας άνθρωπος που είναι τόσο ριζοσπάστης, αριστερός και ηγέτης των 53, έχει μετοχές σε εταιρείες – μεγαθήρια της παγκόσμιας οικονομίας. «Αυτό φαίνεται να είναι κάποιου είδους υποκρισία» σημείωσε.

Από την πλευρά του, ο κ. Βέττας τόνισε πως «το σημαντικό της υπόθεσης δεν είναι τόσο πώς οι άνθρωποι έχτισαν τα εισοδήματά τους πριν ασχοληθούν με την πολιτική αλλά το γεγονός πως υπάρχουν άνθρωποι στο ελληνικό κοινοβούλιο που είναι βουλευτές πάρα πολλά χρόνια».

Παράλληλα, υπογράμμισε πως «πρέπει να γίνει μια κουβέντα που θα αναφέρεται στα εισοδήματα των βουλευτών αλλά και στις ανάγκες του λειτουργήματός τους. Πρέπει να καταλάβει ο ελληνικός λαός τι πληρώνει ο κάθε βουλευτής».

Η Novartis

Αναφορικά με την υπόθεση Novartis, ο βουλευτής της ΝΔ έκανε λόγο για διαχωρισμό πολιτικής και ποινικής ευθύνης. Στο πλαίσιο αυτό, υποστήριξε πως υπάρχει σαφής διάκριση των εξουσιών.

«Οταν βάζαμε στο κάδρο τον Αλέξη Τσίπρα, τον βάζαμε με την έννοια της πολιτικής ευθύνης. Η ποινική ευθύνη δεν είναι δική μας δουλειά να διερευνηθεί ούτε να επισημανθεί αν υπάρχει. Δεν είμαστε δικαστικοί και εισαγγελείς» τόνισε ο κ. Μπογδάνος.

Πρόσθεσε δε, να περιμένουμε να διερευνηθεί η υπόθεση. «Ας μην προτρέχουμε. Για όποιον προκύψουν ενοχοποιητικά στοιχεία, οι διαδικασίες θα ακολουθηθούν, κι ας είναι ο θεός ο ίδιος» είπε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά του, ο κ. Βέττας υποστήριξε πως «υπάρχει ο κίνδυνος να μετατρέψουμε μια ιστορία, η οποία αποτελεί ένα πολύ μεγάλο οικονομικό σκάνδαλο, σε αντιδικία κι άλλων παραγόντων» και αναφέρθηκε στη σύγκρουση στο εσωτερικό της Δικαιοσύνης.

Πηγή: onetv.gr