Τη δική της απάντηση σε όσα περιλαμβάνονται στην κατάθεση που έδωσε χθες η τέως εισαγγελέας διαφθοράς Ελένη Ράικου στο πλαίσιο της ποινικής έρευνας για τους χειρισμούς στην υπόθεση της Novartis έδωσε σήμερα Τετάρτη η νυν επικεφαλής του θεσμού Ελένη Τουλουπάκη.

Συγκεκριμένα στη δήλωσή της η εισαγγελική λειτουργός αναφέρει τα εξής :

«Εάν όσα αναληθή βλέπουν το φως της δημοσιότητας, πράγματι ειπώθηκαν, δυστυχώς για άλλη μία φορά η κ. Ράικου καταφέρεται όχι μόνο εναντίον εμού θίγοντας την τιμή και την υπόληψή μου, αλλά και κατά του συνόλου του Ανώτατου Δικαστηρίου της χώρας, υποστηρίζοντας ότι τοποθετήθηκα στη θέση της Εισαγγελέως Διαφθοράς από τον κ. Παπαγγελόπουλο για να εκτελέσω από κοινού με άλλους δικαστικούς λειτουργούς συμβόλαιο ηθικής της εξόντωσης.

»Υπενθυμίζω λοιπόν ότι τοποθετήθηκαν στη θέση της Εισαγγελέως Διαφθοράς, μετά την παραίτησή της και χωρίς ουδέποτε να υποβάλλω σχετική αίτηση για την τοποθέτηση αυτής.

Στο διορισμό μου κατέληξε δύο φορές το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο , που απαρτίζεται από 11 αρεοπαγίτες, με μεγάλη πλειοψηφία.

Η προσφυγή δε, κατά της τοποθέτησής μου στην πρώτη εκλογή μου απορρίφθηκε παμψηφεί από την Ολομέλεια του Ανώτατου Δικαστηρίου.

Είναι απολύτως προσβλητικές οι αναφορές της , όχι μόνο για μένα ,αλλά κυρίως για τους ανώτατους δικαστικούς λειτουργούς τους οποίους θεωρεί ελεγχόμενους.

Είναι εξίσου προσβλητική και η αναφορά της σε συνάδελφο δικαστικό λειτουργό. Επισημαίνω τέλος , ότι από όσο γνωρίζω προηγούμενες καταγγελίες και της και αιτήσεις σε βάρος εμού και των συναδέλφων μου, κρίθηκαν ως ανυπόστατες από τα αρμόδια δικαιοδοτικά όργανα.

Θλίβομαι βαθειά αν εμείς οι ίδιοι δεν σεβόμαστε τις αποφάσεις των οργάνων μας και προβαίνουμε σε τόσο απαξιωτικές δηλώσεις . Επισημαίνω τέλος, ότι ο λόγος μου είναι δημόσιος και με ταυτότητα και όχι μέσω κύκλων, »προνόμιο», προνόμιο που δεν διαθέτω».