Αίσθηση προκαλεί η τοποθέτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Σάκη Παπαδόπουλου αναφορικά με την υπόθεση Novartis και τον ρόλο του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου.

«Το να πιέστηκε η Ράικου δεν είναι ποινικό αδίκημα»

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ερωτηθείς για το αν στηρίζει τον κ. Παπαγγελόπουλο ο κ. Παπαδόπουλος ανέφερε ότι εκτιμά πως η ΝΔ δεν θα πρέπει να παραπέμψει τον πρώην αναπληρωτή υπουργό, γιατί -όπως είπε- «δεν είναι ποινικό αδίκημα το να συζητάς με κάποιους εισαγγελείς και να τους λες τη γνώμη σου».  «Η κ. Ράικου λέει «με έπαιρνε τηλέφωνο και με πίεζε». Το να πιέστηκε δεν είναι ποινικό αδίκημα», συνέχισε ο κ. Παπαδόπουλος.

«Είναι άλλο πράγμα η τηλεφωνική συνεννόηση»

Συγκεκριμένα είπε: «Δεν είναι ποινικό αδίκημα το να συζητάς με κάποιους εισαγγελείς και να τους λες ότι «η γνώμη μου είναι αυτή». Γιατί καθοδήγηση της δικαιοσύνης από υπουργούς δεν μπορεί να γίνει. Η κ. Ράικου λέει «με έπαιρνε τηλέφωνο και με πίεζε». Το να πιέστηκε δεν είναι ποινικό αδίκημα. Και η Εισαγγελία της Διαφθοράς έχει αποδείξει ότι τα 7 από τα 10 πρόσωπα που ήρθαν, παρά την καθοδήγηση που λένε ορισμένοι της ΝΔ, αθωώθηκαν. Τι καθοδήγηση πήρε; Να αθωώσει;»

Απαντώντας δε σε ερώτηση για το αν θεωρεί κανονικό ο υπουργός Δικαιοσύνης να παίρνει τηλέφωνο τον εισαγγελέα και να τους υποδεικνύει ποιους θα διώξουν απάντησε: «Αν επέβαλε την άποψή του αυτό είναι αδίκημα. Είναι άλλο πράγμα η συνεννόηση η τηλεφωνική».

«Άδικη η ταλαιπωρία, ειδικά για τον Πικραμμένο»

Υπενθυμίζεται ότι ο Σάκης Παπαδόπουλος, είχε προσφάτως εκφράσει τη λύπη του για την ταλαιπωρία υπέστησαν οι πολιτικοί που ενεπλάκησαν στην υπόθεση Novartis χωρίς τελικά να προκύψει κάτι σε βάρος τους. «Ειδικά για τον κ. Πικραμμένο νομίζω ότι ήταν εντελώς άδικη η ταλαιπωρία», είχε σημείωσε ο κ. Παπαδόπουλος.