Άδοξο τέλος είχαν οι έρευνες εντοπισμού του αγνοούμενου 35χρονου τουρίστα, που αναζητούνταν από το απόγευμα του Σαββάτου στην θάλασσα των Γουβών Ηρακλείου.

Άντρες του λιμενικού εντόπισαν σήμερα, Κυριακή, γύρω στις 6.30 το πρωί, την σορό του άτυχου άντρα να επιπλέει σε βραχώδη περιοχή, κοντά στο σημείο που εξαφανίστηκε, όταν βούτηξε στην θάλασσα για να κολυμπήσει με την σύζυγό του.

Η δήλωση του Λιμενάρχη Ηρακλείου

Την δυσάρεστη είδηση του πνιγμού του 35χρονου τουρίστα επιβεβαίωσε στο neakritigr ο Λιμενάρχης Ηρακλείου Ευθ.. Δουβής, που αναφέρθηκε εκτενώς στην μεγάλη επιχείρηση που στήθηκε σε στεριά, θάλασσα και αέρα για τον εντοπισμό του.

«Πλωτά σκάφη του λιμενικού, από Ηράκλειο και Χερσόνησο, χερσαίες δυνάμεις με 2 περιπολικά οχήματα του Λιμενικού Σώματος, η ομάδα Ειδικών Αποστολών του Λιμεναρχείου αλλά και πυροσβεστικά κλιμάκια μαζί με εθελοντές, ρίχτηκαν στην μάχη για τον εντοπισμό του άντρα.

Σε εμάς να σημειωθεί ότι δηλώθηκε εξαρχής ως «αγνοούμενος χωρίς αισθήσεις». Εξαιτίας των ισχυρών ανέμων εντάσεων 6-7 μποφόρ, υπήρχε θαλασσοταραχή ενώ όπως αποδείχτηκε η γυναίκα κατάφερε να βγει στη στεριά, όμως στην συνέχεια όπως εξήγησε και στους διασώστες που έφθασαν άμεσα στο σημείο, έβλεπε έντρομη τον άντρα της να επιπλέει στην θάλασσα με την ίδια φυσικά να μην μπορεί να κάνει το παραμικρό».

Το χρονικό της εξαφάνισης του 35χρονου

Τραγική ειρωνεία αποτελεί το γεγονός ότι το ζευγάρι είχε επισκεφθεί το Ηράκλειο για να περάσει το μήνα του μέλιτος.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο άντρας κολυμπούσε με την γυναίκα του. Αν και αυτή κατάφερε να βγει από τη θάλασσα, δεν συνέβη το ίδιο με τον άντρα της.  Την ώρα που το ζευγάρι βρισκόταν στην θάλασσα και κολυμπούσε δεν υπήρχε ναυαγοσώστης καθώς είχε λήξει το ωράριο του, ενώ λόγω των ισχυρών ανέμων η θάλασσα ήταν αρκετά ταραγμένη.

Από την πρώτη στιγμή της δήλωσης της εξαφάνισης του 35χρονου τουρίστα μεγάλη ήταν η κινητοποίηση του Λιμενικού Σώματος, εθελοντικών ομάδων και της Πυροσβεστικής.

Ο τουρίστας εθεάθη, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, να επιπλέει χωρίς τις αισθήσεις του στη θάλασσα. Οι αρμόδιες αρχές ενημερώθηκαν αμέσως και ξεκίνησαν απευθείας την αναζήτηση του 35χρονου το απόγευμα του Σαββάτου, έργο δύσκολο καθώς λόγω των καιρικών συνθηκών το σώμα του άψυχου άνδρα φαίνεται να παρασύρθηκε ενώ την ώρα που ξεκίνησε η επιχείρηση εντοπισμού ο ήλιος έδυε, δυσχεραίνοντας την κατάσταση.