Ο ηθοποιός Πάβελ Ουστίνοφ, ο οποίος είχε καταδικαστεί για επίθεση εναντίον αστυνομικού αποφυλακίστηκε.

Ο νεαρός βγήκε από το κέντρο κράτησης στην περιοχή Μεντβέτκοβο υπό τον όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη Μόσχα.

Ο Ουστίνοφ βγήκε από το κέντρο κράτησης συνοδευόμενος από τη μητέρα του και την αδερφή του Γιούλια. Η τελευταία, ενόψει της εκδίκασης της έφεσης που έχει υποβληθεί, εξέφρασε την ελπίδα ότι θα ληφθούν υπ όψιν όλα τα αποδεικτικά στοιχεία. Η ίδια είπε, ότι ο Πάβελ βρίσκονταν σε μια κατάσταση εκκρεμότητας, καθώς «δεν καταλάβαινε για ποιο πράγμα τον δικάζουν».

Στο νεαρό επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 3-1/2 ετών με την κατηγορία ότι επιτέθηκε εναντίον αστυνομικού. Το περιστατικό συνέβη κατά την διάρκεια διαδήλωσης διαμαρτυρίας για τον αποκλεισμό των υποψηφίων της αντιπολίτευσης από τις τοπικές εκλογές. Ο ίδιος αρνείται οποιαδήποτε κατηγορία.

Πριν λίγες μέρες ηθοποιοί, κινηματογραφιστές και καλλιτέχνες από όλους τους χώρους τάχθηκαν στο πλευρό του νεαρού Ουστίνοφ μέσω των social media.

Με τη φράση «Είμαι / Είμαστε ο Πάβελ Ουστίνοφ» οι καλλιτέχνες στήριξαν τον Ουστίνοφ και θύμισαν μια παλαιότερη παρόμοια περίπτωση. Ο δημοσιογράφος και ερευνητής Ιβάν Γκολουνόφ, είχε συλληφθεί τον Ιούνιο του 2019 με την κατηγορία της διακίνησης ναρκωτικών η οποία εν συνεχεία κατέρρευσε και ο ίδιος αθωώθηκε.

Όλοι στο πλευρό του

Ένας από του πρώτους που εξέφρασαν την υποστήριξη τους προς τον Πάβελ Ουστίνοφ, είναι ο διακεκριμένος και δημοφιλής Ρώσος ηθοποιός Κοντσταντίν Ράϊκιν.

Ο διευθυντής του θεάτρου «Σατιρικόν» και της Ανώτατης Σχολής σκηνογραφίας, στην οποία φοίτησε ο Πάβελ Ουστίνοφ, ζήτησε την απελευθέρωση του. «Θα ήθελα πολύ, να μην του καταστρέψουν το μέλλον, να μην του καταστρέψουν την ζωή. Τον γνωρίζω καλά και είμαι απολύτως βέβαιος ότι δεν φταίει σε τίποτα. Είναι ένας αξιόπιστος και ήρεμος άνθρωπος», δήλωσε ο Ράικιν. Ο Ουστίνοφ είναι απόφοιτος δραματικής σχολής και έχει παίξει σε μικρούς ρόλους στον κινηματογράφο.

Ο Ράικιν, μέσω της ιστοσελίδας του θεάτρου του, απευθύνεται στην κοινή γνώμη και στα ΜΜΕ με την παράκληση να στρέψουν την προσοχή τους στην υπόθεση Ουστίνοφ.

Ένας από τους υποστηρικτές του είναι και ο γνωστός αστέρας της τηλεόρασης Μαξίμ Γκάλκιν και ο δημοφιλής τραγουδιστής Σεργκέι Λάζαρεφ. Ο τελευταίος έχει εκατομμύρια ακολούθους στο Instagram. «Αυτή είναι απλά μια υπερβολική ποινή για έναν νέο άνθρωπο που δεν έκανε τίποτα. Απλώς περίμενε στο μετρό να συναντήσει τον φίλο του…» έγραψε ο Λάζαρεφ απευθυνόμενος στα 4,2 εκατομμύρια ακολούθους του.