Πολύωρη κατάθεση έδωσε την Τρίτη η εισαγγελέα διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη στον εισαγγελέα πρωτοδικών Σπύρο Παππά ο οποίος έρευνα τις καταγγελίες της εναντίον του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γιάννη Αγγελή.

Σύμφωνα με πληροφορίες η εισαγγελέας έδωσε περισσότερα στοιχεία για όσα έχει καταγγείλει για τον άλλοτε επόπτη της εισαγγελίας διαφθοράς.

Αναφέρθηκε αναλυτικά στην αντιγραφή απόρρητων εγγράφων από την εισαγγελία διαφθοράς περιγράφοντας με λεπτομέρειες πως σε δυο διαφορετικούς χρόνους κι ενώ η ίδια έλειπε από το γραφείο της μπήκε συνοδεία αστυνομικού στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές και πήρε τα δεδομένα για τη Novartis και άλλες υποθέσεις σε στικάκι. Τα στοιχεία αυτά, τα οποία περιλαμβάνουν ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα, φέρεται να είπε η Ελένη Τουλουπάκη ότι δεν έχουν επιστραφεί στην εισαγγελία διαφθοράς. Οι γραμματείς ωστόσο έδωσαν έγγραφες καταθέσεις περιγράφοντας τα περιστατικά και μάλιστα σε χρόνο πριν προχωρήσει στις δικές του καταγγελίες ο Γιάννης Αγγελής.

Επίσης η εισαγγελέας αναφέρθηκε και στην υπεξαγωγή πρωτότυπων απόρρητων εγγράφων του FBI για τη Novartis .

Επιπλέον περιέγραψε, σύμφωνα με πληροφορίες και τη συνάντηση με το FBI το Δεκέμβριο του 2017 στη Βιέννη κατά την οποία οι αμερικανοί φέρονται να είχαν να δώσουν συγκεκριμένα στοιχεία σε βάρος πολιτικού προσώπου το οποίο κατονόμασαν αλλά  ο Γιάννης Αγγελής φέρεται να  αρνήθηκε να παραληφθούν με το επιχείρημα ότι όλα τα στοιχεία από τος ΗΠΑ θα έπρεπε να παραλαμβάνονται από τις δικαστικές αρχές της χώρας μας μέσω Eurojust.

Η Ελένη Τουλουπάκη έκανε λόγο και για παρεμβάσεις στη διερεύνηση της υπόθεσης NOVARTIS δείχνοντας προς  τον πρώην επόπτη της Ιωάννη Αγγελή.

Τις επόμενες ημέρες ο εισαγγελέας θα καλέσει για κατάθεση και τους δυο επίκουρους εισαγγελείς διαφθοράς Χρήστο Ντζούρα και Στέλιο Μανώλη.