• Αναζήτηση
 • Τάκης Σπυριδάκης: Απολαυστικός ως νεκροθάφτης στην ταινία «4 Μαύρα Κουστούμια» του Χαραμπίδη

  Ο ηθοποιός Τάκης Σπυριδάκης έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 61 ετών μετά από πολύμηνη μάχη με τον καρκίνο.

  Ο ηθοποιός Τάκης Σπυριδάκης έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 61 ετών μετά από πολύμηνη μάχη με τον καρκίνο.

  Ο ηθοποιός πρωταγωνίστησε στην ταινία του Ρένου Χαραλαμπίδη «4 Μαύρα Κουστούμια», μια μαύρη κωμωδία, μαζί με τον Γιάννη Ζουγανέλη, τον Άλκη Παναγιωτίδη και τον Δημήτρη Πουλικάκο.

  Τέσσερις χρεοκοπημένοι νεκροθάφτες οργανώνουν την αρπαχτή που θα τους δώσει την ευκαιρία να αλλάξουν τη ζωή τους εγκαταλείποντας το επάγγελμα – που αρχικά ξεκίνησαν σαν προσωρινή βιοποριστική λύση, αλλά έμειναν σε αυτό μία ζωή.

  Πραγματοποιούν, με την υπόσχεση μεγάλης αμοιβής, την τελευταία επιθυμία αποθανόντα Έλληνα της αλλοδαπής, που είναι να τον πάνε για ταφή από την Αθήνα σε κάποιο χωριό της Βοιωτίας, με τα πόδια.

  Αυτή η παράξενη τελευταία επιθυμία, θα οδηγήσει σε μια οδύσσεια, που θα μετατραπεί σε ένα απροσδόκητο ταξίδι αυτογνωσίας.

   

  Το σενάριο της ταινίας έγραψε ο Ρένος Χαραλαμπίδης βασισμένος σε μία ιδέα που τριγύριζε στο μυαλό του από τη δεκαετία του ’90. Τελικά, όταν πήρε το πράσινο φως από την εταιρεία παραγωγής Boo Productions, συμμετείχε στο Ευρωπαϊκό Σεμινάριο Σεναρίου MFI (Mediterranean Film Institute) όπου και αναπτύχθηκε το τελικό σενάριο της ταινίας.

  Τα γυρίσματα ξεκίνησαν το τέλος Μαΐου του 2009 και ολοκληρώθηκαν αρχές Ιουλίου σε συμπαραγωγή από τη NOVA και τη στήριξη του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου.

  Το κινηματογραφικό συνεργείο ακολούθησε και αυτό το ταξίδι των τεσσάρων νεκροκομιστών: από τον Πειραιά στην Αθήνα και μέσω της Εθνικής Οδού στον Θηβαϊκό κάμπο και τον ιστορικό κάμπο των Λεύκτρων στη Βοιωτία.

  Πολιτισμός
  One Channel
  Ο νέος ενημερωτικός τηλεοπτικός σταθμός της Ελλάδας
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Κι όλα μοιάζουν… παραμύθι Η λεπτεπίλεπτη μελαχρινή γυναίκα περπατάει με αργά, νωχελικά βήματα. Τα μαύρα πλούσια μαλλιά της μόλις που αγγίζουν το κόκκινο... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk