Παναγία των Παρισίων: Παραμένει ο κίνδυνος κατάρρευσης της

Γαλλία: Το υπουργείο Πολιτισμού κάνει λόγο για νέες πτώσεις λίθων στο εσωτερικό του καθεδρικού ναού

Υπό τον κίνδυνο της κατάρρευσης τελεί η Παναγία των Παρισίων, με το υπουργείο Πολιτισμού να κάνει λόγο για νέες πτώσεις λίθων στο εσωτερικό του καθεδρικού ναού.

Τον προηγούμενο μήνα, το Sputnik μετέδωσε την ανησυχία του επικεφαλής αρχιτέκτονα για τις επιπτώσεις από το κύμα καύσωνα που πλήττει τη Γαλλία.

«Είμαι πολύ ανήσυχος» δήλωσε χαρακτηριστικά στις 24 Ιουλίου. «Αυτό που με ανησυχεί είναι ότι η τοιχοποιία, καθώς στεγνώνει, χάνει τη συνοχή της και τις δομικές της ιδιότητες» δήλωσε, παράλληλα.

Η διαδικασία αποκατάστασης της Notre Dame, ως συνέχεια της καταστροφικής πυρκαγιάς στις 15 Απριλίου, έχει σταματήσει από τις 25 Ιουλίου, έπειτα από εντολή του αρχηγού της παριζιάνικης αστυνομίας, προκειμένου να εκκαθαριστεί ο χώρος από τον μόλυβδο.

«Μόνο ο επείγων χαρακτήρας του κινδύνου κατάρρευσης δικαιολογεί τον ρυθμό των εργασιών που διεκπεραιώνονται» αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωση του υπουργείου.

Ο πρόεδρος Μακρόν είχε αρχικώς δηλώσει ότι η αποκατάσταση του καθεδρικού ναού θα έχει ολοκληρωθεί εντός των επόμενων πέντε ετών.

Ωστόσο, ο συγκεκριμένος στόχος δεν πρόκειται να καταστεί πραγματικότητα, εξαιτίας των καθυστερήσεων και των πρόσθετων ζημιών.

Σύμφωνα με την ενημέρωση του υπουργείου, «οι πρώτες εργασίες αποκατάστασης δεν πρόκειται να υλοποιηθούν πριν το α’ εξάμηνο του 2020».  «Η υγεία των εργατών αποτελεί απόλυτη προτεραιότητα».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
ΒημαTV
Σίβυλλα
Helios Kiosk