Πλήρη διάλυση φαίνεται να έχει κηρύξει μετά την εκλογική της πανωλεθρία η Χρυσή Αυγή. Μέσα σε λίγες μέρες στελέχη της εμφανίστηκαν να εγκαταλείπουν το κόμμα ενώ τα λουκέτα άρχιζαν να εμφανίζονται το ένα μετά το άλλο σε γραφεία της. Την ίδια ώρα η νεοναζιστική οργάνωση έμεινε ακόμα και χωρίς ιστοσελίδα.

Περίπου μια βδομάδα μετά το μήνυμα που έλαβε το νεοναζιστικό κόμμα από τους έλληνες ψηφοφόρους, πρώτος που «πήδηξε» από το καράβι ήταν ο υπόδικος ευρωβουλευτής Γιάννης Λαγός.

Μάλιστα ανακοινώνοντας την παραίτησή του, ανέφερε πως θα ακολουθήσουν κι άλλοι… συναγωνιστές στον «αγώνα», ανάμεσα τους και ο Παναγιώτης Ηλιόπουλος.

Όντως, μια μέρα αργότερα, ο Παναγιώτης Ηλιόπουλος ανακοίνωσε την παραίτησή του.

Με τον καιρό σειρά πήραν και τα λουκέτα σε γραφεία. Ήδη πριν λίγες μέρες, έκλεισαν τα γραφεία του νεοναζιστικού μορφώματος στα Τρίκαλα.

Όπως έγινε γνωστό, ο πυρήνας της Χρυσής Αυγής στα Τρίκαλα αποφάσισε να «σφραγίσει» τα γραφεία της οδού Ασκληπιού και λόγω της δραματικής μείωσης των εσόδων του κόμματος.

Και δεν είναι το μόνο γραφείο που έκλεισε, καθώς το προηγούμενο διάστημα έχουν κλείσει πολλά σε διάφορες περιοχές της χώρας, ενώ βρίσκεται ένα βήμα πριν βάλει λουκέτο και στα κεντρικά γραφεία του κόμματος επί της λεωφόρου Μεσογείων 131.

Όπως αναφέρει ρεπορτάζ της Εφημερίδας των Συντακτών, τελευταίο σημάδι της αποσύνθεσης της ναζιστικής οργάνωσης είναι ότι ακόμα και το site που είχε, έχει «πέσει», και δεν μπορεί κανείς να συνδεθεί με αυτό.

Εξαφανίστηκε η ιστοσελίδα

Οποιος επιχειρήσει να συνδεθεί με την παλαιά σελίδα της οργάνωσης στην διεύθυνση xryshaygh.com βλέπει το γνωστό this site can’t be reached, ενώ όπως αναφέρει το ίδιο ρεπορτάζ η απάντηση που θα λάβει όποιος θελήσει να συνδεθεί με τον ιστότοπο της νεολαίας η με το κατάστημα της οργάνωσης, θα διαπιστώσει ότι τα domain names είναι προς πώληση.

Η ίδια η οργάνωση ανακοίνωσε στις 31/7 την εξαφάνιση της ιστοσελίδας της, προσπαθώντας να την αποδώσει σε σκοτεινούς κύκλους:

«Ο πόλεμος εναντίον των Ελλήνων Εθνικιστών συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό. Συντονισμένη επίθεση δέχτηκε η Κεντρική Ιστοσελίδα του Κινήματος της Χρυσής Αυγής, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει πλέον. Ας γνωρίζουν όμως οι απανταχού εχθροί μας ότι η προσπάθεια φίμωσης της φωνής μας στο διαδίκτυο δεν θα περάσει! Από αύριο, 1η Αυγούστου, η Κεντρική ιστοσελίδα μας θα βρίσκεται στη νέα ηλεκτρονική διεύθυνση xrisiavgi.com.

Μετά από λίγες μέρες (όχι πάντως την 1η Αυγούστου) εμφανίστηκε πράγματι αυτή η νέα ιστοσελίδα, αλλά με εξαιρετικά φτωχό.

Ο ίδιος ο Μιχαλολιάκος υποχρεώθηκε να το παραδεχτεί:

«Στις 31 Ιουλίου 2019, η ιστοσελίδα της Χρυσής Αυγής με δεκάδες χιλιάδες ενημερωτικά κείμενα και άρθρα πολιτικά, ιστορικά και ιδεολογικά, δέχτηκε ένα ύπουλο κτύπημα και έπεσε. Από την μέρα εκείνη μέχρι σήμερα γίνονται επίμονες προσπάθειες, προκειμένου να υπάρχει και πάλι στο διαδίκτυο η σελίδα της Χρυσής Αυγής και συγκεκριμένα στην διεύθυνση: xrisiavgi.com. Η σελίδα δεν είναι ακόμη έτοιμη και λειτουργική. Ελπίζουμε όμως στις επόμενες ημέρες ότι θα είναι».

Οπως αναφέρει η Εφημερίδα των Συντακτών και ο δημοσιογράφος Δημήτρης Ψαράς, αυτό που συνέβη είναι ότι μετά τις παραιτήσεις στελεχών και ο διαχειριστής της σελίδας, έχει έρθει σε σύγκρουση με τον Νίκο Μιχαλολιάκο.