Την υπερασπιστική γραμμή της άρνησης στην υπόθεση της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα ακολούθησε ένας ακόμη κατηγορούμενος απολογούμενος ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων ενώπιον του οποίου συνεχίζεται η δίκη της Χρυσής Αυγής.

Ο 47χρονος Λέων Τσαλίκης υποστήριξε πως δεν είχε καμία σχέση με τη Χρυσή Αυγή, λέγοντας: «είχα πάει μόνο δυο φορές για να πάρω τρόφιμα γιατί είχα οικονομικές δυσκολίες». Όταν κλήθηκε να εξηγήσει γιατί σε φωτογραφία έχει απαθανατιστεί να χαιρετά ναζιστικά, ανέφερε : «είναι η δεύτερη φορά που είχα πάει στα γραφεία της Τοπικής. Στο τέλος είπαν να βγάλουν μια φωτογραφία. Εγώ δεν χαιρετώ φασιστικά. Είχα υψώσει τη γροθιά μου».

Το βράδυ της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα φέρεται ότι βρισκόταν στην καφετέρια Κοράλλι και έβλεπε ποδόσφαιρο με τον συγκατηγορούμενο του, ο οποίος φέρεται να κινητοποίησε το τάγμα εφόδου «που πήγε να τον απεγκλωβίσει» . Ο ίδιος, ωστόσο, είπε πως δεν αντιλήφθηκε φασαρία στην καφετέρια, καθώς έφτασε με καθυστέρηση. Όπως είπε, ο συγκατηγορούμενος φίλος του του μετέφερε πως τον κοίταγε επίμονα η παρέα που καθόταν πίσω του, η οποία έκανε σχόλια σε βάρος του με αφορμή την μπλούζα της Χρυσής Αυγής που φορούσε ανάποδα. Ο κατηγορούμενος είπε πως έφυγε από την καφετέρια πριν τελειώσει ο αγώνας και επέστρεψε στο σπίτι του, το οποίο απέχει περίπου 50 μέτρα από το Κοράλλι.

Ο κατηγορούμενος επέμεινε πως δεν γνώριζε τον Παύλο Φύσσα και ότι έμαθε λεπτομέρειες για το έγκλημα την επομένη από τους γείτονες και την τηλεόραση, αναφέροντας ότι «την επόμενη έμαθα ότι έγινε η δολοφονία του συγκεκριμένου παλικαριού. Όταν γύρισα από τη δουλειά η γυναίκα μου, μου έδειξε τις φωτογραφίες της Χρυσής  Αυγής στην τηλεόραση». Αίσθηση προκάλεσε ο ισχυρισμός ότι δεν επιχείρησε να επικοινωνήσει με τους συγκατηγορουμένους φίλους του για να μάθει πληροφορίες: «Δεν επικοινώνησα με κανέναν, τα έλεγαν όλα οι ειδήσεις. Δεν ήξερα τι να πιστέψω εκείνη την ημέρα ήμουν και εγώ χαμένος, σοκαρισμένος γιατί έγινε μια δολοφονία στη γειτονία μου».

Πρόεδρος: Δεν νιώσατε την ανάγκη να μάθετε περισσότερα;

Κατηγορούμενος: Μετά από δυο – τρεις μέρες είδα τον φίλο μου που ήμασταν μαζί στην καφετέρια και τον ρώτησα και μου είπε «ό,τι ξέρεις, δεν ξέρω παραπάνω» και εγώ του απάντησα «δεν θέλω να μου πεις τίποτα». Δεν ήθελα να δώσω σημασία στην κουβέντα… Δεν ήθελα να μιλήσω με κανέναν, τους έβαλα όλους σε απόσταση.

Πρόεδρος: Γιατί;

Κατηγορούμενος: Επειδή ανήκαν στη Χρυσή Αυγή και με ενοχλούσαν όσα έλεγαν γιατί έπαιρνε η μπάλα και εμένα , γιατι ανέφεραν πως ήμουν και εγώ στην καφετέρια.

Ωστόσο, όταν στη συνέχεια κλήθηκε να εξηγήσει μήνυμα που φέρεται να έστειλε σε συγκατηγορούμενο του στο οποίο ανέφερε: «Παρακολουθούν τα τηλέφωνα. Προσοχή», είπε πως δεν το θυμάται.