Στη γραμμή της άρνησης κινήθηκαν κατά τη διάρκεια της σημερινής τους απολογίας δύο ακόμα κατηγορούμενοι στη δίκη της Χρυσής Αυγής, οι οποίοι δικάζονται για την υπόθεση της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα.

Ο εκ των κατηγορουμένων Γιώργος Σκάλκος αρνήθηκε ότι έχει οποιαδήποτε σχέση με την πράξη που τον οδήγησε στο εδώλιο.

«Ο Δήμου  (σσ. επίσης κατηγορούμενος) είχε πάρει ένα μήνυμα. Τον πήρα για να πάμε στα γραφεία αλλά ήταν κλειστά και φύγαμε με κατεύθυνση το Κερατσίνι, όπου βάλαμε βενζίνη. Αν δεν με απατά η μνήμη μου, ο Δήμου μίλησε με τον Ρουπακιά και του είπε ότι τον έχουν πιάσει. Φύγαμε και πήγαμε στο σπίτι του και μίλησε από εκεί με τον Πατέλη, δεν είμαι σίγουρος, δεν θυμάμαι», υποστήριξε.

Πρόεδρος: Δεν σταματήσατε να μιλήσετε; Εν κινήσει τα λέγατε;

Κατηγ: Ο Δήμου μου έκανε σήμα και πήγα στην άκρη. Μου είπε «πιάσαν κάποιους και πάμε να φύγουμε».

Πρ: Όταν το μάθατε σας έκανε εντύπωση;

Κατηγ: Απόρησα, δεν είχε δώσει -ούτε αυτός, ούτε άλλος- δικαιώματα, ότι ήταν τέτοιος χαρακτήρας.. δεν ενδιαφέρθηκα να μάθω παραπάνω..

Πρ: Άλλα πράγματα λέει ο Δήμου. Ξέρετε τι λέει;

Κατηγ: Δεν θυμάμαι…

Νωρίτερα είχε απολογηθεί ο Στ. Σαντοριναίος. Είχα επτά τηλεφωνικές κλήσεις με ένα παιδικό μου φίλο γι αυτό είμαι εδώ. Αυτό μάλλον ήταν υπεραρκετό για να τραβήξω όλα αυτά. Εγώ δεν έχω ούτε μια φωτογραφία της Χρυσής Αυγής στους υπολογιστές μου . Είμαι βέβαιος ότι δεν είμαι σε καμία φωτογραφία και δεν έχω καμία κλήση με άλλους συγκατηγορουμένους μου,υποστήριξε.

Για τη δολοφονία του Π. Φύσσα είπε : Δεν τον ήξερα εκ των υστέρων έμαθα ότι οι γονείς μου γνώριζαν την οικογένεια Φύσσα…Οι γονείς μου έπαθαν σοκ όταν έμαθαν για τον Παύλο και η μητέρα μου προσπάθησε να επικοινωνήσει με την οικογένεια του για να συλλυπηθεί.

Κατά την έναρξη της διαδικασίας, η πολιτική αγωγή προχώρησε σε αίτημα προς το δικαστήριο, ζητώντας να αναγνωστούν δύο τηλεφωνικές κλήσεις από το τηλέφωνο του Γ. Ρουπακιά στις 21:11 και 21:22 που έχουν καταγραφεί από την κεραία της Νίκαιας. Σύμφωνα με του δικηγόρους, από το έγγραφο αυτό προκύπτει ότι ο Γ. Ρουπακιάς δεν ήταν στο Περιστέρι, όπως ο ίδιος υποστηρίζει, από τις 20:30 έως τις 22:30. Το δικαστήριο επιφυλάχθηκε να απαντήσει. Η δίκη συνεχίζεται αύριο Τρίτη.