Στις 9 Σεπτεμβρίου θα συνεχιστεί η δίκη της Χρυσής Αυγής με τις απολογίες των κατηγορουμένων για την επίθεση στους Αιγύπτιους αλιεργάτες ενώ ολοκληρώθηκαν οι απολογίες των κατηγορουμένων για την δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Με αφορμή την ολοκλήρωση των απολογικών των κατηγορουμένων για τη δολοφονία Παύλου Φύσσσα η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απεικλή εξέδωσε την ανακοίνωση που ακολουθεί:

«Οι απολογίες των δολοφόνων του Παύλου Φύσσα ολοκληρώθηκαν. Με τη συνεχή παρουσία αντιφασιστών και αντιφασιστριών στην αίθουσα του δικαστηρίου και με αντιφασιστικές κινητοποιήσεις απ’ έξω αλλά και στις γειτονιές, οι χρυσαυγίτες της Νίκαιας απολογήθηκαν με τη ναζιστική συμμορία τους απογυμνωμένη πια από τον κοινοβουλευτικό της μανδύα και σε κατάσταση διάλυσης. Αντί να καταφέρουν να υπερασπιστούν τους εαυτούς τους, οι δολοφόνοι αποκάλυψαν ακόμη περισσότερο το πόσο καλά οργανωμένη ήταν η επίθεση στον Παύλο Φύσσα και πόσο ενεργά συμμετείχε σ’ αυτήν η ίδια η ηγεσία. Η δίκη θα συνεχιστεί στις 9 Σεπτέμβρη με τις απολογίες των κατηγορουμένων για την επίθεση στους Αιγύπτιους αλιεργάτες.

Ο εξοβελισμός από τη Bουλή, η οργανωτική διάλυση και η αποτυχία της υπερασπιστικής γραμμής της Χρυσής Αυγής είναι νίκες του αντιφασιστικού κινήματος, μέσα από τις συνεχείς αντιφασιστικές κινητοποιήσεις και την απομόνωση στην οποία έστειλαν τη ναζιστική συμμορία. Δεν σταματάμε! Συνεχίζουμε τη μάχη μέχρι να καταδικαστούν όλοι οι δολοφόνοι που συμμετείχαν στις δολοφονικές επιθέσεις αλλά και οι ηγέτες τους, ο Μιχαλολιάκος, ο Λαγός, όλοι οι πρώην βουλευτές, που αποδεδειγμένα έδιναν εντολές και επόπτευαν την εκτέλεσή τους.

Το αντιφασιστικό κίνημα διεκδικεί ακόμα περισσότερα. Δεν θα επικρατήσει το δόγμα του νόμου και της τάξης που υπόσχεται η Νέα Δημοκρατία. Δεν ξεχνάμε ότι τους φασίστες τους έθρεψαν οι κυβερνήσεις που το χρησιμοποιούσαν ενάντια στο κίνημα και τη νεολαία και η αστυνομία που το εφάρμοζε. Η απόφαση-πρόκληση που σπάει τα ισόβια για τον δολοφόνο του Α. Γρηγορόπουλου και η αστραπιαία αποφυλάκισή του έχει σκοπό να σταλεί το μήνυμα ότι οι δολοφόνοι της αστυνομίας θα έχουν την ανοχή του κράτους. Η θέση του Κορκονέα και του συνεργού του Σαραλιώτη είναι στη φυλακή!

Την ίδια στιγμή που το κράτος καλύπτει δολοφόνους, μια πανστρατιά από αστυνομικούς συλλαμβάνουν 61 άστεγους μετανάστες στη Θεσσαλονίκη σε μια τεράστια επιχείρηση σκούπα με το πρόσχημα της «εγκληματικότητας». Το δόγμα νόμος και τάξη προσπαθεί να διαιρέσει τους εργάτες, χύνοντας ρατσιστικό δηλητήριο.

Το δυνάμωμα του αντιφασιστικού και αντιρατσιστικού κινήματος είναι μονόδρομος για να σταματήσουμε οριστικά τους φασίστες, αλλά και τον κρατικό μηχανισμό, τις ρατσιστικές κυβερνήσεις και την αστυνομική καταστολή που τους ενισχύουν.

Οι τοπικές επιτροπές της ΚΕΕΡΦΑ Α΄ και Β΄ Πειραιά καλούμε αντιφασιστικές κινήσεις, συλλογικότητες, σωματεία, φοιτητικούς συλλόγους, δημοτικές κινήσεις, κοινότητες μεταναστών, σε ανοιχτή σύσκεψη στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά τη Δευτέρα 26 Αυγούστου στις 7.30μμ για να διοργανώσουμε κοινή αντιφασιστική συγκέντρωση-διαδήλωση στο Κερατσίνι στις 18 Σεπτέμβρη για τα 6 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, αλλά και στη συνέχεια με μαχητικές κινητοποιήσεις στα δικαστήρια την μέρα της απολογίας του Μιχαλολιάκου που πρέπει να σημάνει κλιμάκωση και γενικό ξεσηκωμό.