Στο πλατό της εκπομπής One Talk Weekend, βρέθηκε καλεσμένος ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Κυρανάκης σε μια συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης.

Μεταξύ άλλων, μίλησε για τη νέα εξαγγελία της κυβέρνησης Μητσοτάκη σχετικά με το επίδομα των 2000 ευρώ για κάθε παιδί που γεννιέται από Έλληνες γονείς, για τις συντάξεις, το εκπαιδευτικό σύστημα, την Αριστερά και για την πολιτική και το κλειστό κλαμπ βουλευτών.

«Πρέπει να πάμε σε μορφές εργασίας που να δείχνουν μια πιο μεγάλη προοπτική για το μέλλον», δήλωσε ο κύριος Κυρανάκης αναφορικά με την εργασιακή κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα, ενώ αναφορικά με το εκπαιδευτικό σύστημα και την παραπαιδεία υποστήριξε πως «στα παιδιά πρέπει να δώσουμε άλλου τύπου δεξιότητες, όπως αναλυτική και κριτική σκέψη, συνεργατικότητα, problem solving, δεξιότητες, δηλαδή, που κουμπώνουν σε κάθε επάγγελμα που θα έρθει στο μέλλον».

«Πρέπει να φτιάξουμε ένα καλύτερο σχολείο», συνέχισε, καθώς ο στόχος του σχολείου είναι «να σε προετοιμάζει να γίνεις ένας καλός επαγγελματίας και ένας καλός πολίτης», κάτι που σύμφωνα με τον βουλευτή δεν ισχύει στο ισχύον ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα. Ισχυρίστηκε πως μία από τις λύσεις βελτίωσης του ασφαλιστικού ζητήματος, είναι η επιστροφή των Ελλήνων του εξωτερικού, κάτι που μπορεί να πραγματοποιηθεί με «ξένες άμεσες επενδύσεις, γέφυρες επιχειρηματικότητας και επένδυση στα ελληνικά πανεπιστήμια. Αναφορικά με την επιτυχία της ΝΔ, ο βουλευτής υποστήριξε πως «η μεγαλύτερη επιτυχία της κυβέρνησης είναι ότι έχει ήδη πείσει τον κόσμο».

Σκοπός του κύριου Κυρανάκη, ως μέλος του κοινοβουλίου, είναι να «αποτελέσει μια δυνατή φωνή για τον κόσμο που νιώθει ότι δεν ακούγεται».

Σχολίασε ακόμα, τον Αλέξη Τσίπρα και την Αριστερά εν γένει, χαρακτηρίζοντάς τον «ζωντανή απόδειξη ενός ανθρώπου που δεν πιστεύει σε τίποτα». Τέλος, με την ενασχόλησή του με την πολιτική διαπίστωσε πως «υπάρχουν φρικτοί κανόνες», τους οποίους θέλει να αλλάξει και πως «η πολιτική είναι ένα μαραθώνιος».

Πηγή: onetv.gr