Σκηνές απίστευτης βίας εκτυλίχθηκαν το μεσημέρι της προηγούμενης Τρίτης, 21/5, στη μέση του δρόμου στη συμβολή των οδών Ιεράς Οδού και Θηβών στο ύψος του Αιγάλεω.

Μετά απο λογομαχία, τρία άτομα επιτέθηκαν με μπουνιές και κλωτσιές σε ένα ζευγάρι που βγήκε από το αυτοκίνητο του. Οι δράστες τους κατάφεραν πολλαπλά τραύματα με τον άνδρα να φέρει κατάγματα στο σαγόνι και τα χέρια.

«Δεν κάνουν τίποτα»

Το LIVE NEWS συνάντησε τη γυναίκα στο σημείο του επεισοδίου. Η ίδια δήλωσε φοβισμένη ζητώντας από τους αστυνομικούς να κάνουν, όπως λέει, το καθήκον τους, και να συλλάβουν τους δράστες.

«Με πήραν τηλέφωνο από την Αστυνομία, πήγα, τους αναγνώρισα και δεν κάνουν τίποτα. Όταν ρώτησα τι γίνεται σε αυτήν την περίπτωση, μου είπαν ότι χρειάζεται ένταλμα από εισαγγελέα. Αυτοί είναι στον δρόμο, πίνουν τον καφέ τους, στη δουλειά τους και όλα καλά», λέει η γυναίκα.

Παρά το γεγονός πως στα πλάνα φαίνονται τα πρόσωπα των δραστών, παρά το ότι έχει καταγραφεί ο αριθμός κυκλοφορίας του αυτοκινήτου τους και παρά το ότι είναι γνωστή η διεύθυνση κατοικίας τους, ακόμα δεν έχουν γίνει συλλήψεις.

«Εγώ φοβάμαι για τη ζωή μου, να βγω στον δρόμο, να πάω σπίτι, θέλω Δικαιοσύνη».

Η γυναίκα που εκείνη τη μέρα οδηγούσε το αυτοκίνητό της με τον σύζυγο στη θέση του συνοδηγού, φοβάται, όπως λέει, να κυκλοφορήσει.

«Βλέπω ένα αμάξι όταν πηγαίνω προς το σπίτι μου, έρχεται πίσω μου και μετά πάει και παρκάρει λίγο πιο πέρα. Δεν ξέρω ποιος είναι αλλά θέλω προστασία από το κράτος».

Σε άσχημη κατάσταση ο άντρας

Ο σύζυγός της παραμένει σε πιο άσχημη κατάσταση. Οι γιατροί τού έκαναν ράμματα στο κεφάλι, αφού ένας εκ των δραστών τον πάτησε και λίγο αργότερα τον παρέσυραν με το αυτοκίνητο που επέβαιναν.

«Δεν είναι καλά, δεν μπορεί να μιλήσει καλά. Στο νοσοκομείο δεν τον κοίταξαν όπως πρέπει».

Ο άνδρας βρίσκεται σε ακινησία, με το ένα του πόδι στον γύψο. Το μόνο ευχάριστο είναι πως η ζωή του δε διατρέχει κίνδυνο.

«Εγώ δεν μπορώ να φάω καλά, πονάω στο πρόσωπο».

Η γυναίκα επαναλαμβάνει πως δέχτηκαν επίθεση χωρίς να προκαλέσουν. Στο βίντεο φαίνεται η ίδια να κλωτσάει την πόρτα του οδηγού και στη συνέχεια να σπρώχνει ένα από τα τρία άτομα που επέβαιναν στο αυτοκίνητο.

Αιτία για το αρχικό της ξέσπασμα, όπως λέει, το γεγονός πως οι δράστες την έβρισαν χυδαία όταν εκείνη τους κόρναρε επειδή της έκλειναν τον δρόμο. Η ένταση στο σημείο έδωσε πολύ γρήγορα θέση σε μια άγρια επίθεση τόσο στη γυναίκα όσο και τον σύζυγό της. Τα χτυπήματα για λίγα δευτερόλεπτα ήταν διαδοχικά. Η γυναίκα ξέρει πως αυτό το χτύπημα θα μπορούσε να είχε στοιχίσει ακόμα και τη ζωή του συζύγου της.

Πλέον, και οι δύο ζητούν και περιμένουν τις συλλήψεις εκείνων που τους τραυμάτισαν για να αισθανθούν, όπως λέει η γυναίκα, ασφάλεια και πως τέτοιου είδους πράξεις δε μένουν ατιμώρητες.

«Καθημερινά τα περιστατικά»

Αναφερόμενος στο θέμα, ο ειδικός αστυνομικός αναλυτής, Σταύρος Μπαλάσκας, λέει:

«Διέφυγαν της σύλληψης, τελείωσε το αυτόφωρο. Από εκεί και πέρα, τα στοιχεία από την ΕΛ.ΑΣ δίνονται στους ενδιαφερόμενους. Περιμένουμε τα χαρτιά από τους ιατροδικαστές να δούμε αν είναι σοβαρές οι σωματικές βλάβες, για την απειλή της ζωής τους δεν έχει τεθεί θέμα».

«Τέτοια επεισόδια έχουμε καθημερινά με διαπληκτισμούς. Το δικαιϊκό μας σύστημα δίνει ένα ποινολόγιο και δίνει κάποια περιθώρια στους Έλληνες πολίτες για τέτοια περιστατικά. Αφού ‘κατάφεραν’ να περάσει και να αποφύγουν το αυτόφωρο, αυτό αγκιστρώνεται στη δικαστική οδό. Τα θύματα, με τις ιατροδικαστικές εκθέσεις και τις εκθέσεις της Αστυνομίας, πηγαίνουν δικαστικά και είτε γίνεται συμβιβασμός είτε υπάρχουν αποζημιώσεις, με μια μικρή ποινή που ποτέ δεν έχει φυλάκιση», συμπληρώνει.