Είναι η πόλη που θα ικανοποιήσει τις απαιτήσεις και του πιο έμπειρου ταξιδιώτη, καθώς διαθέτει ένα από τα πιο πλουραλιστικά αστικά τοπία του κόσμου και μια ακτογραμμή γεμάτη ζωή. Συνδυάζει παράδοση και σύγχρονη αισθητική και αποτελεί το πολιτιστικό πάντρεμα Ανατολής και Δύσης. Το Τελ Αβίβ βρίσκεται στην «καρδιά» της Μεσογείου, νοτιοανατολικά της Κύπρου και δίνει την αίσθηση πολλών διαφορετικών κόσμων ταυτόχρονα.

Και αν έχετε κάρτα Diners Club μπορείτε να επωφεληθείτε των προνομίων της, και να κερδίσετε Διπλάσιους Bonus Πόντους.

Μπορεί η πρωτεύουσα του Ισραήλ να είναι η Ιερουσαλήμ, όμως ο «Ανοιξιάτικος Λόφος» (όπως μεταφράζεται στα εβραϊκά το Τελ Αβίβ) βρέχεται από τα νερά της Μεσογείου και αποτελεί μια μητρόπολη γεμάτη ιδιαιτερότητες.

Φτάνοντας στο διεθνές αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν με απευθείας πτήση περίπου δύο ωρών από την Αθήνα θα νιώσετε αμέσως την αύρα και τη θετική ενέργεια της πόλης. Ως μέλος του Diners Club έχετε το προνόμιο της αποκλειστικής πρόσβασης σε Airport Lounges. Ενώ περιμένετε την πτήση σας, ειδικά διαμορφωμένοι exclusive χώροι θα κάνουν την παραμονή σας στο αεροδρόμιο πολύ πιο ξεκούραστη. Καθίστε αναπαυτικά και, απολαμβάνοντας ένα δροσιστικό ποτό, σχεδιάστε την περιήγησή σας στην πόλη με την εφαρμογή Diners Club Travel Tools ώστε να είστε έτοιμοι για εξερεύνηση με το που φτάσετε.

Η Diners Club Travel Tools είναι μια εφαρμογή που θα κατεβάσετε εύκολα στο κινητό σας για να έχετε ανά πάσα στιγμή έναν οδηγό πόλης στα χέρια σας, ενώ θα μπορείτε να εντοπίσετε σημεία που μπορεί να χρειαστείτε στη βόλτα σας όπως το κοντινότερο ΑΤΜ ή wifi hotspot. Και, φυσικά, να ανακαλύψετε όλες τις επιχειρήσεις που προσφέρουν εκπτώσεις και προνόμια στα μέλη του Diners Club.

Λευκή Πόλη

Η Λευκή Πόλη αποτελείται από 4.000 κτίρια και είναι μέρος του αστικού ιστού του Τελ Αβίβ. Δημιουργήθηκε τη δεκαετία του 1930 από Γερμανούς Εβραίους που ξέφυγαν από τους Ναζί και βρήκαν καταφύγιο στο Ισραήλ. Μετέφεραν μαζί τους και το αρχιτεκτονικό στυλ Bauhaus, το οποίο αναδιαμόρφωσε την πόλη. Δεν υπάρχει πουθενά αλλού στον κόσμο τέτοια μαζική συγκέντρωση μοντέρνων κτιρίων. Αν και τα περισσότερα δεν είναι δομημένα «κατά γράμμα» με τους αυστηρούς κανόνες του Bauhaus, σίγουρα αποτελούν «κολάζ ιδεών» της εν λόγω αρχιτεκτονικής. Περπατήστε ανάμεσά τους και αφεθείτε σε ένα ταξίδι πίσω στον 20ο αιώνα, όταν ο αρχιτέκτονας, Βάλτερ Γκρόπιους, έγραφε «ιστορία». Από το 2003 η Λευκή Πόλη έχει ενταχθεί στα μνημεία Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO.

Το Μουσείο Τέχνης του Τελ Αβίβ είναι ένα από τα πιο γνωστά μουσεία της πόλης. Πρόκειται για ένα μοντέρνο κτίριο που χτίστηκε το 1932 ως το πρώτο δημαρχείο του Τελ Αβίβ. Για δεκαετίες παρέμεινε κλειστό για να αποκατασταθεί και σήμερα περιλαμβάνει παλαιότερα αλλά και μοντέρνα εκθέματα. Από το γραφείο του πρώτου δημάρχου, Meir Dizengoff, μέχρι εκθέσεις φωτογραφιών αλλά και αντιπροσωπευτικά έργα κινημάτων της ζωγραφικής από τις αρχές του 20ου αιώνα, όπως κλασικά αριστουργήματα των Van Gogh και Picasso, το Μουσείο Τέχνης ενδείκνυται για επίσκεψη.

Σε κανένα άλλο μέρος του Τελ Αβίβ, δεν θα νιώσετε τόσο έντονα το «πάντρεμα» του παλιού με το νέο, όσο στο λιμάνι της Jaffa στο νότο. Η ιστορία του τοποθετείται στην Εποχή του Χαλκού, όταν αποτελούσε σταυροδρόμι πολιτισμών και συνδεόταν με το λιμάνι της Αλεξάνδρειας. Το λιμάνι στο Τελ Αβίβ είναι ιδανικό για όσους θέλουν να επισκεφθούν τα πιο in τοπικά bar, καταστήματα κάθε είδους, αλλά και μικρά αξιοθέατα που κρύβουν δεκάδες μυστικά για την ιστορική πορεία του Ισραήλ.

Όμως ένας από τους κυριότερους λόγους που το Τελ Αβίβ αναπτύσσεται με τέτοια ταχύτητα ως τουριστικός προορισμός, είναι ότι βρέχεται από τη Μεσόγειο. Η πόλη διαθέτει οκτώ μεγάλες παραλίες, με δημοφιλέστερη την Gordon που πάντα γεμίζει από οικογένειες, εφήβους και τουρίστες. Διαλέξτε παραλία και απολαύστε τα κρυστάλλινα νερά της Μεσογείου και από την πλευρά του Τελ Αβίβ!

Δώρα και ψώνια για όλους

Το Τελ Αβίβ θα μπορούσε να χαρακτηριστεί μητρόπολη σε ό,τι έχει να κάνει με την αγορά. Από μεγάλες φίρμες, μέχρι μικρά μοντέρνα καταστήματα και από παζάρια έως αγορά για λάτρεις της γευσιγνωσίας.

Χρησιμοποιείστε την εφαρμογή  Diners Club Travel Tools προκειμένου να εντοπίσετε τις επιχειρήσεις που προσφέρουν εκπτώσεις και προνόμια στα μέλη του Diners Club και αξιοποιήστε τους Διπλάσιους Bonus Πόντους σας. Ξεκινήστε την περιήγησή σας, από την Kikar Hamedina και Dizengoff Street για designer shopping.

Αν ενδιαφέρεστε για πιο trendy υπογραφές, προτιμήστε τις περιοχές Neve Tzedek και Gan Hahashmal. Οι γειτονιές αυτές ενδείκνυνται και για μια στάση σε καφέ, εστιατόρια και μπαρ που ακολουθούν τις πιο hot τάσεις.

Εκείνοι που αγαπούν τις ανοιχτές αγορές και τα παζάρια θα πρέπει να επισκεφθούν την Carmel Street. Είναι γεμάτη μαγαζάκια με αντικείμενα τέχνης, χειροποίητα κοσμήματα, διακοσμητικά  για το σπίτι, ρούχα, λουλούδια, ακόμη και τρόφιμα.

Και αν είστε λάτρεις του φαγητού και του οίνου, επιλέξτε για τα ψώνια σας την κλειστή αγορά τροφίμων σε ένα κομμάτι της πόλης που θυμίζει Μπέβερλι Χιλς. Η Sarona που λειτουργεί και Σάββατα θα σας εντυπωσιάσει με τα 8.700 τμ καταστημάτων της.

Ταξίδι στη γεύση

Το Τελ Αβίβ είναι πάντα πολύ περισσότερα από ό,τι περιμένει κανείς. Και στο φαγητό, το πάντρεμα Ανατολής και Δύσης είναι εμφανές.

Παραδοσιακή ισραηλινή κουζίνα ουσιαστικά δεν υπάρχει. Στην πραγματικότητα είναι μια κουζίνα fusion, με στοιχεία που έφεραν οι Εβραίοι από διάφορες γωνιές του πλανήτη, ενώ παράλληλα υπάρχουν σαφείς επιρροές από την γαστρονομική κουλτούρα ολόκληρης της Μέσης Ανατολής.

Θα δοκιμάσετε κλασικό χούμους, πολλά φρέσκα ψάρια μαγειρεμένα με δεκάδες διαφορετικούς τρόπους και εκπλήξεις όπως χειροποίητο gelato με αλατισμένη καραμέλα, φιστίκι και χουρμά.

Premium υπηρεσίες

Ζήστε στο έπακρο της εμπειρίες που σας περιμένουν στο Τελ Αβίβ χωρίς κανένα άγχος και με την μοναδική φροντίδα της Diners Club και των προνομιακών υπηρεσιών της.

Τα δωρεάν Προγράμματα Ταξιδιωτικής Ασφάλειας προβλέπουν  το ενδεχόμενο απώλειας, κλοπής ή καταστροφής των αποσκευών ή την καθυστέρηση αφίξεως των αποσκευών άνω των 4 ωρών. Επιπλέον, υπάρχει η πρόβλεψη ασφάλισης για την καθυστέρηση της πτήσης άνω των 4 ωρών.  Τα Προγράμματα Ταξιδιωτικής Ασφάλειας του Diners Club προβλέπουν ακόμη και την ασφάλιση προσωπικής αστικής ευθύνης προς τρίτους για σωματικές βλάβες ή υλικές ζημιές.

Τα προνόμια της Diners Club δεν αφορούν, όμως, μόνο τις εμπειρίες σας σε ταξιδιωτικούς προορισμούς, αλλά και την καθημερινότητά σας. Έτσι, η Diners Club σάς προσφέρει χωρίς επιπλέον χρεώσεις τις προνομιακές υπηρεσίες Προστασία Αγορών και Νομική Προστασία.

Η Προστασία Αγορών αφορά τις αγορές που κάνετε από την Ελλάδα με χρέωση της Κάρτας.  Οι αγορές σας προστατεύονται για χρονικό διάστημα 6 μηνών από κλοπή ή καταστροφή υπό ειδικές συνθήκες. Συγκεκριμένα, οι αγορές σας αξίας έως 1.000 ευρώ (ανά περιστατικό) προστατεύονται από απώλεια λόγω ληστείας ή μετά από διάρρηξη του χώρου στον οποίο βρισκόταν το αντικείμενο, από πυρκαγιά ή ζημιά από εξωτερικά φυσικά φαινόμενα.

Η κάρτα Diners Club ανοίγει έναν κόσμο γεμάτο προνόμια. Χρησιμοποιήστε την και κερδίστε Bonus πόντους με διπλάσια αναλογία, άρα και διπλάσια επιβράβευση. Με το πρόγραμμα Bonus οι κάτοχοι των καρτών Diners Club έχουν τη δυνατότητα να συλλέγουν Bonus πόντους εύκολα και γρήγορα από ένα μεγάλο αριθμό επιχειρήσεων και να τους εξαργυρώνουν σε πολλές κατηγορίες προϊόντων που καλύπτουν διαφορετικές καθημερινές ανάγκες.

Diners Club & Bonus.  They belong together.