Σε δημοσίευμα που αφορά τη σύνταξη του πατέρας της απαντά η υποψήφια βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Τόνια Μοροπούλου.

«Δεν έχω κάνει καμία παράνομη ενέργεια» επισημαίνει η υποψήφια βουλευτής Δωδεκανήσων με τη Νέα Δημοκρατία.

Σε απάντησή της μέσω Facebook, η κυρία Μοροπούλου, απαντώντας στο δημοσίευμα του Documento, εξηγεί ότι εισέπραττε νόμιμα τη σύνταξη του πατέρα της, από το έτος του θανάτου του το 1977. Ωστόσο, αν και η νομοθεσία άλλαξε ξαφνικά το 2010, «ουδέποτε μέχρι το 2017 ο ασφαλιστικός μου φορέας δεν με είχε ενημερώσει για αυτό».

«Με την δικαιολογημένη εμπιστοσύνη του διοικούμενου, ουδέποτε αμφισβήτησα το ποσό της συντάξεως που μου πιστωνόταν , θεωρώντας ότι αφού το καταβάλει ο ασφαλιστικός φορέας, αυτονοήτως είναι και νόμιμη η καταβολή», διευκρινίζει, προσθέτοντας ότι το 2017 διαπίστωσε την αλλαγή της νομοθεσίας.

Η κυρία Μοροπούλου τονίζει ότι όταν ενημερώθηκε για την οφειλή της «ουδέποτε αμφισβήτησα την υποχρέωση μου να επιστραφούν τα ποσά τα οποία όμως πραγματικά οφείλω. Ωστόσο το πραγματικό ποσό μονό μια δικαστική απόφαση μπορεί να διαγνώσει και στην όποια δικαστική απόφαση οφείλουν να συμμορφωθούν τόσο εγώ όσο και ο ασφαλιστικός μου φορέας». Γι’ αυτό προσέφυγε στη Διοικητική Δικαιοσύνη, προκειμένου να διαγνωστεί το ακριβές ποσό της οφειλής, για να το καταβάλλει άμεσα. Η υπόθεση θα εκδικαστεί στις 2.12.2019.

«Με την συνδρομή της Διοικητικής Δικαιοσύνης, θα προσδιοριστεί αυτό το οποίο αποτελεί την νόμιμη οφειλή μου ώστε να προχωρήσω στην καταβολή του», υπογραμμίζει η κυρία Μοροπούλου, εξηγώντας τη διαφωνία της με το ποσό που της έχει καταλογιστεί.

Για το θέμα της συντάξεως του αποβιώσαντος το έτος 1977 πατρός μου Ιωάννη Μορόπουλου, δηλώνω ότι δεν έχω κάνει καμία…

Δημοσιεύτηκε από Τώνια Μοροπούλου – Υποψήφια Βουλευτής Δωδεκανήσου με τη ΝΔ στις Σάββατο, 22 Ιουνίου 2019