Στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ρόδου επέστρεψε, μετά την ολοκλήρωση των απαιτούμενων διαδικασιών από την ανακρίτρια, η δικογραφία της υπόθεσης βιασμού και δολοφονίας της 21χρονης φοιτήτριας Ελένης Τοπαλούδη τον Νοέμβριο του 2018.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Ροδιακής», μετά τη συγκέντρωση όλων των απαραίτητων στοιχείων αλλά και καταθέσεων που αφορούν την υπόθεση, η ανακρίτρια Ρόδου «έκλεισε» την υπόθεση και την παρέπεμψε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ρόδου προκειμένου να συνταχθεί από τον αρμόδιο εισαγγελικό λειτουργό, η πρόταση που θα εισαχθεί στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Ρόδου.

Το δικαστικό συμβούλιο είναι αυτό που θα αποφανθεί για την παραπομπή και σε ποιο δικαστήριο των δύο κατηγορουμένων, του 22χρονου Ροδίτη και του 20χρονου αλλοδαπού Αλβανικής καταγωγής, απόφαση που θα γνωστοποιηθεί με σχετικό βούλευμα.

Στο μεταξύ, στο τέλος του προηγούμενου μήνα το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Ρόδου με βούλευμα που εξέδωσε παράτεινε για άλλους έξι μήνες την προσωρινή κράτηση των δύο κατηγορουμένων στις φυλακές όπου ήδη κρατούνται.