Οι Πατρινοί επιβλήθηκαν στο ματς μέσω της άμυνάς τους, έδεσαν… κόμπο τους φιλοξενούμενους και δικαίως κατέκτησαν το ροζ φύλλο αγώνα στην έδρα τους. Η ΑΕΚ εμφανίστηκε κατώτερη του αναμενομένου, οι παίκτες του Μπάνκι είδαν τον Προμηθέα να έχει ανεξάντλητη ενέργεια στο παρκέ, με τον Παρκς να αποτελεί το κρυφό χαρτί του Γιατρά, σε ένα τελικά εύκολο βράδυ στην Πάτρα.

Πλέον στο ΟΑΚΑ θα τελειώσουν τα πάντα στην συγκεκριμένη σειρά των ημιτελικών, με τον Παναθηναϊκό ήδη να περιμένει στους τελικούς μετά την… σκούπα επί του Περιστερίου, την ώρα που η ΑΕΚ έχει τιμωρηθεί με κεκλεισμένων των θυρών από τον Αθλητικό Δικαστή του ΕΣΑΚΕ και να καλείται να παίξει χωρίς τον κόσμο της για το εισιτήριο του τελικού.

Η εξέλιξη του ματς

Μέσω της καλής της άμυνας και του Τζέιμς, η Ένωση προηγήθηκε γρήγορα με 4 πόντους στην Πάτρα (4-8). Η είσοδος τους Παρκς στο παρκέ και η ενέργεια που έβγαλε ο Αμερικανός σέντερ στο ματς, άλλαξε άρδην τις ισορροπίες. Ένα 15-1 επιμέρους των Πατρινών έφερε το παιχνίδι στο 19-9 με το «Τόφαλος» να παίρνει… φωτιά.

Οι φωνές του Μπάνκι απέδωσαν καρπούς, γρήγορα ήρθε το 4-0 της ΑΕΚ, με τον Γιατρά να καλεί εσπευσμένα τάιμ άουτ για να της κόψει τον ρυθμό. Το 19-14 ήταν το σκορ του πρώτου δεκαλέπτου.

Ο Μέιερ ήταν πρωταγωνιστής για τον Προμηθέα στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου και αιτία του 24-16 για το καμάρι των Πατρινών. Ο Παρκς ήταν άλυτο πρόβλημα για τον ΜΠάνκι, σκόραρε για το 27-18, με τους φιλοξενούμενους να αντιδρούν και με τον Σάκοτα να μειώνουν στους 6 (33-27).

Η διαφορά και πάλι ξέυγε, ο Τσαϊρέλης έβαλε δύο βολές και ο Λίποβι έκανε το 38-27, με 1:55 για το τέλος του ημιχρόνου. Το 38-29 από τον Σαντ Ρος ήταν το σκορ του 20λέπτου, με την ΑΕΚ να έχει εγκλωβιστεί στην άμυνα των αθλητών του Γιατρά.

Επιστρέφοντας στο ματς, ο Μπράουν έδωσε και πάλι αέρα 11 πόντων στον Προμηθέα, όμως ο Θίοντορ με την παρέα του έτρεξαν ένα 6-0 για το 40-35 στην Πάτρα.
Γκίκας και Θίοντορ οδήγησαν το ματς στο 47-43, σε ένα εξαιρετικό παιχνίδι στην τρίτη περίοδο. Με ομορφο μπάσκετ και πιεστική άμυνα, οι γηπεδούχοι πέρασαν με 8 ξανά (51-43), με τις δύο ομάδες να οδηγούνται στο τελευταίο δεκάλεπτο με το σκορ στο 51-44.

Ο Ριόν Μπράουν έστειλε και πάλι το ματς στους 10 πόντους (54-44), η Ενωση παρά την ένθερμη στήριξη των οπαδών της δεν είχε λύσεις και ο Ελις με γκολ φάουλ έγραψε το 57-46. Με 5:30 λεπτά να απομένουν για τα τέλος, ο Κασελάκης «εκτέλεσε» το συγκρότημα του Μπάνκι για το +14 (63-49) και η απορία πλέον ήταν εάν η ΑΕΚ είχε άλλα αποθέματα για να γυρίσει στο παιχνίδι.

Και από ότι φάνηκε στη συνέχεια δεν είχε. Ο Παρκς με ένα δίποντο και ένα κλέψιμο ψαλίδισε εντελώς τις ελπίδες της Ένωσης, με τις δύο ομάδες να λήγουν τις διαφορές τους στο 5ο και τελευταίο παιχνίδι στο ΟΑΚΑ, όπου μετά την απόφαση του Αθλητικού Δικαστή, η ΑΕΚ θα κληθεί να το παίξει κεκλεισμένων των θυρών.